Home / naslovnica / Proglašeni pobjednici 24. prvenstva Hrvatske vojske u streljaštvu

Proglašeni pobjednici 24. prvenstva Hrvatske vojske u streljaštvu

Svečanim postrojavanjem sudionika te dodjelom pehara i medalja najuspješnijim ekipama i pojedincima 13. lipnja 2019. na Automatiziranom strelištu “Vrapčanski potok” u Zagrebu završeno je 24. prvenstvo Hrvatske vojske u streljaštvu.

Prvenstvo je službeno zatvorio izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane Republike Hrvatske brigadir Ivan Anton Žlimen. Pored brigadira Žlimena ceremoniji zatvaranja nazočio je i izaslanik načelnika Glavnog stožera OSRH brigadir Ivan Jušić, brojni zapovjednici i predstavnici postrojbi HV te civilnih sportskih organizacija koje su sudjelovale u organizaciji i provedbi prvenstva (Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski streljački savez, Streljački savez Zagreba, Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu).

Prvenstvo je započelo 12. lipnja, uz sudjelovanje 134 natjecateljica i natjecatelja iz 17 postrojbi HV-a što je najviše u povijesti održavanja prvenstva.
Muškarci su se nadmetali u gađanju iz puške VHS-D (5,56 x 45 mm) i vojničkog pištolja (9 mm) po pravilima Međunarodnog odbora za vojni sport (CISM-e), te Međunarodne federacije za streljačke sportove (ISSF-a).

Natjecanje u ženskoj konkurenciji odvijalo se u disciplinama gađanja vojničkim pištoljem (9 mm), također po pravilima obje međunarodne sportske organizacije. Voditelj natjecanja bio je zapovjednik AS „Vrapčanski potok“ Opslužne bojne Zapovjedništva za potporu, satnik Željko Posavec.

Na kraju natjecanja najviše razloga za slavlje imaju pripadnici Pukovnije vojne policije koji su naposljetku imali najviše znanja i sportske sreće, te za samo 10 krugova uzeli ukupnu pobjedu Hrvatskom vojnom učilištu te osvojili veliki prijelazni pehar za najbolju ekipu prvenstva.

Ekipa Zapovjedništva za potporu ovaj se puta morala zadovoljiti trećim mjestom.

U ukupnoj pojedinačnoj konkurenciji, najprecizniji su bili kd Laura Jovanović (HVU „Dr. Franjo Tuđman“) i pz Darko Vladić (HRM) u pištoljskim disciplinama, te nnr Goran Hadeljan u puškarskim disciplinama.

Na kraju pohvale svim sudionicima na dobroj pripremljenosti za 24. prvenstvo Hrvatske vojske u streljaštvu, jer unatoč ekstremnim temperaturama od mogućih 12 pojedinačnih i ekipnih disciplina, postavljeni su novi vojni rekordi u čak 8 disciplina.

Novi vojni rekordi:

200 m puška VHS-D 5,56 x 45 mm 3×10 hitaca ISSF
Ekipno SOD 675 bodova

200 m puška VHS-D 5,56 x 45 mm 3×10 hitaca CISM MRF
Ekipno SOD 581 bodova
Pojedinačno nr Mihael Kuprešak 223 bodova

25 m vojnički pištolj 9 mm 10+10+10 hitaca CISM MRF muški
Ekipno HRZ 796 bodova
Pojedinačno pz Darko Vladić 285 bodova

25 m vojnički pištolj 9 mm 15+15 hitaca ISSF žene
Ekipno HVU 698 bodova
Pojedinačno kd Laura Jovanović 250 bodova

25 m vojnički pištolj 9 mm 10+10+10 hitaca CISM MRF žene
Ekipno HVU 740 bodova

Izvor:OSRH
Foto galerija
Podijeli

Pogledajte još...

Svečano otvaranje dvorane „pukovnik Ante Pavlović“

U vojarni “1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia” u Zagrebu, u četvrtak 29. veljače 2024. …