Home / naslovnica / Pripadnik VP upisan u knjigu zaslužnih 3-161 Infantry Dark Rifle

Pripadnik VP upisan u knjigu zaslužnih 3-161 Infantry Dark Rifle

U srijedu, 19. siječnja 2022. u vojarni Bemowo Piskie u Republici Poljskoj održana je ceremonija dodjele priznanja najzaslužnijim pripadnicima Borbene grupe Poljska. Naime, 3. bojna 161. pješačke pukovnije US Army ima običaj upisivati u knjigu zaslužnih pojedince koji čine razliku, koji mijenjaju ishod i odnose pobjedu bili na bojištu ili izvan njega.

U ovu prestižnu knjigu čast je imao upisati se desetnik Matija Radielović pripadnik 8. hrvatskog kontingenta. Desetnik Radielović svoj je upis u knjigu zaslužnih 3. bojne 161. pješačke pukovnije Dark Rifle zavrijedio svojim predanim radom predstavljajući Republiku Hrvatsku, OSRH i Pukovniju VP na najbolji mogući način.

Osim svakodnevnih vojnopolicijskih zadaća, desetnik Radielović rado se natjecao na natjecanjima koja su bila organizirana na razini Borbene grupe Poljska. Tako je dva puta sudjelovao na natjecanju vojne izdržljivosti Norwegian Foot March, prvi puta ostvario je najbolji rezultat među pripadnicima 8. hrvatskog kontingenta, a drugi put desetnik Radielović je bio najuspješniji među natjecateljima iz Borbene grupe Poljska osvojivši prvo mjesto. Također natjecao se na natjecanju za njemačku značku osposobljenosti gdje je osvojio zlatnu značku, dok je na izazovu u podizanju utega kao jedini predstavnik hrvatskog kontingenta ušao u klub 1000 lb podigavši više od 1000lb.

Kao uspješan sportaš u svoje slobodno vrijeme pomagao je pripadnicima kontingenta u podizanju fizičke spreme te su i oni pod njegovim vodstvom ostvarili zavidne sportske uspjehe.

Skroman čovjek i izvrsni radni kolega svakako je učinio razliku u hrvatskom kontingentu, ali i u Borbenoj grupi Poljska te će zauvijek ostati upisan u knjigu zaslužnih 3. bojne 161. pješačke pukovnije Dark Rifle.

Podijeli

Pogledajte još...

Najbolji vojnici i dočasnici siječnja, veljače i ožujka 2023.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj u utorak 16. svibnja 2023. uručio je …