Home / naslovnica / Pripadnici Vojne policije uručili donaciju Klinici za dječje bolesti Zagreb

Pripadnici Vojne policije uručili donaciju Klinici za dječje bolesti Zagreb

Pripadnici 1. satnije Vojne policije Pukovnije Vojne policije posjetili su u četvrtak, 6. prosinca 2018. Kliniku za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj ulici kako bi povodom božićnih blagdana darivali djecu te bolnici uručili donaciju.

Radi se o donaciji čije je prikupljanje inicirao zapovjednik Satnije satnik Marin Jerković, a humanitarnoj akciji odazvalo se svih 113 pripadnika Satnije.
“Svoju ideju sam iznio pripadnicima Satnije, a oni su je s oduševljenjem prihvatili. Bolnici nismo htjeli darivati novac pa smo uz pomoć brigadnog generala Borisa Zdilara, savjetnika za zdravstvo načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, stupili u kontakt s ravnateljem bolnice te dogovorili kupnju onoga što je malim pacijentima najpotrebnije – pidžame, slikovnice, bojanke, slatkiše… Kupili smo 150 kompleta pidžama i slatkih paketa te igračaka, tako da će svako dijete u bolnici dobiti paket,” rekao je satnik Jerković te se posebno zahvalio svim pripadnicima Satnije.

Donaciju je uime bolnice primila zamjenica ravnatelja Klinike za dječje bolesti dr. Iva Hojsak, istaknuvši kako je ova donacija posebno vrijedna jer dolazi od pripadnika Hrvatske vojske.

“Od srca se želim zahvaliti na ovoj donaciji, osobito stoga što se radi o donaciji koja nije sponzorirana, niti dolazi od velikih tvrtki, već od skupine ljudi, pripadnika Hrvatske vojske. To je donacija dana od srca i mi kao Klinika za dječje bolesti ne možemo naći riječi kojima bi se na tome zahvalili. Kupili smo za djecu vrlo važne stvari – pidžame, igračke i slatkiše, te će danas svako dijete u bolnici dobiti dar,” istaknula je dr. Hojsak.

Pripadnici Satnije obišli su sve odjele bolnice te baš na blagdan Svetog Nikole razveselili djecu, darujući im slatke pakete i igračke.

Izvor:morh

Podijeli

Pogledajte još...

Svečano otvaranje dvorane „pukovnik Ante Pavlović“

U vojarni “1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia” u Zagrebu, u četvrtak 29. veljače 2024. …