Home / naslovnica / Pripadnici Vojne policije na tečaju za osiguranje i zaštitu štićenih osoba u MUP-u

Pripadnici Vojne policije na tečaju za osiguranje i zaštitu štićenih osoba u MUP-u

Četiri pripadnika Satnije za zaštitu VIP sudjelovala su od 7. rujna do 2. listopada na Tečaju za stručno osposobljavanje policijskih službenika za provođenje policijskih poslova osiguranja i zaštite štićenih osoba u Upravi za posebne poslove sigurnosti u Ravnateljstvu policije Ministarstva unutarnjih poslova.

“Tečaj je nastavak uspješne suradnje dvaju ministarstava i potpisanog Sporazuma između MUP-a i Ministarstva obrane. Suradnja je obostrana te su pripadnici MUP-a redoviti polaznici tečajeva koje organizira Pukovnija Vojne policije, a tako i pripadnici Vojne policije na tečajevima MUP-a,” rekao je zapovjednik Satnije za zaštitu VIP satnik Boris Dujmić. “Uz tečajeve,” navodi satnik Dujmić, “djelatnici MUP-a redovito prisustvuju terenskim obukama na kojima se zajedno uvježbavaju za obavljanje zadaća s pripadnicima Vojne policije.”

“Ova godina bila je specifična zbog predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije i zadaća HRPRES 2020 u kojima su zajedno djelovali djelatnici MUP-a i MORH-a. Zajednička obuka pokazala se iznimno korisna jer su sve aktivnosti provedene bez odstupanja. Uz sva ograničenja zbog pandemije koronavirusa, četiri pripadnika Satnije za zaštitu VIP uspješno su završila tečaj te pokazala da su svojim znanjima i sposobnostima uz bok kolegama iz MUP-a. Prostora za napredak uvijek ima, a stečena znanja i sposobnosti bit će implementirani u svakodnevnom radu,” zaključio je satnik Dujmić.

Jedan od polaznika bio je i novi pripadnik Satnije za zaštitu VIP desetnik Marko Kosec, inače bivši pripadnik Antiterorističke Vojne policije.

“Tečaj je trajao četiri tjedna, a bio je koncipiran tako da smo u prvom uvježbavali borilačke vještine, u drugom situacijska gađanja, a u trećem i četvrtom vožnju. Tečaj je vrlo dobro osmišljen. Sve što smo uvježbavali bilo je kvalitetno i korisno, a na kraju smo sve naučeno implementirali u završnu vježbu,” rekao je desetnik Kosec.

Izvor: Hrvatski vojnik

 

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima vojne policije sudjelovali su u provedbi bojevog gađanja multinacijonalne vojne policije na vojnom …