Home / naslovnica / Pripadnici pukovnije Vojne policije ispratili bojnika Dragu Maksimovića u zasluženu mirovinu

Pripadnici pukovnije Vojne policije ispratili bojnika Dragu Maksimovića u zasluženu mirovinu

Pripadnici pukovnije Vojne policije ispratili bojnika Dragu Maksimovića u zasluženu mirovinu

 10.prosinca 2010.godine u Vinkovcima riječima zahvale za sve dobro što je učinio za postrojbu , zapovjednik pukovnije VP brigadir Željko Ljubas uručio je u povodu odlaska u mirovinu Plaketu postrojbe bojniku Dragi Maksimoviću zapovjedniku Vojne policije u Vinkovcima.

Bojnik Drago Maksimović bio je pripadnik  legendarne 204. Vukovarske brigade, od samih osnutaka postrojbe i sudjelovao je sa suborcima u obrani herojskog Grada Vukovara gdje je i ranjen.

“Vojnički život je težak, a vojnik uvijek mora biti spreman na sve”, zaključio je bojnik Maksimović, poručivši pripadnicima postrojbe: “Hvala Vam za sve što smo zajedno prošli u ovoj postrojbi .Pred vama su nove zadaće, očekuju Vas novi izazovi, no nakon onoga što smo već zajedno prošli ne sumnjam da ćete ih dostojanstveno i vojnički prebroditi.”

“Postoji nešto što se zove odanost i lojalnost postrojbi. Najčešće nam je ona na neki način druga obitelj, u njoj često provodimo više vremena nego s vlastitom djecom”, rekao je bojnik Drago Maksimović u svom obraćanju kolegama.

“Čovjek u životu ne može sam, a većinu prijatelja stekli ste upravo u postrojbi – čuvajte i održavajte to zajedništvo.” Koliko su međuljudski odnos i duh zajedništva unutar postrojbi uistinu važni, Drago je spoznao u ratnom vihoru, kada je među suborcima stekao, ali i izgubio neke od najboljih prijatelja s kojima je ratne 1991. zajedno branio svoj rodni Vukovar. Zajedno s ratom počela je i njegova vojna karijera, a od 1995. je u redovima Vojne policije. I u ratu je obnašao zapovjedne dužnosti, a za “braću po oružju” Drago Tromblon, kako su ga zvali njegovi suborci, bio je i ostao uzor – i kao vojnik, i kao čovjek.

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima vojne policije sudjelovali su u provedbi bojevog gađanja multinacijonalne vojne policije na vojnom …