Home / naslovnica / Pripadnici Pukovnije vojne policije HV-a na INTERPROTEX-u

Pripadnici Pukovnije vojne policije HV-a na INTERPROTEX-u

Pripadnici Pukovnije vojne policije Oružanih snaga RH sudjeluju na 13. međunarodnom sajmu zaštite osoba i imovine INTERPROTEX, koji se održava u Zagrebu od 24. do 27. travnja 2019. godine.

Na sajmu INTERPROTEX sudjeluju pripadnici 1. i 3. satnije vojne policije, Satnije specijalne vojne policije, Odsjeka za protudiverzijsku zaštitu i RTG, Odsjeka kriminalističke vojne policije te pripadnici Satnije za obuku vodiča i službenih pasa “Satnik Krešimir Ivošević”.
Pukovnija vojne policije na sajmu zaštite osoba i imovine izlagala je oružje i specijalističku opremu te vozila koju koriste pripadnici postrojbe pri obavljanju svojih zadaća.

Povodom otvorenja Proljetnih sajmova Zagrebačkog velesajma 24. travnja 2019. pripadnici Satnije za obuku vodiča i službenih pasa “Satnik Krešimir Ivošević” proveli metodsko-pokaznu vježbu u kojoj su demonstrirali svoje sposobnosti te prikazali upotrebu službenih pasa u svojim aktivnostima.

Uz brojne seminare i predavanja, u sklopu sajma je održana i međunarodna radionica “Izazovi i mogućnosti ekološke izgradnje u jugoistočnoj Europi” u organizaciji Hrvatskog drvnog klastera te stručni skup “Tri primjera” u organizaciji Hrvatske komore arhitekata.
Na Sajmu je sudjelovala i Hrvatska vatrogasna zajednica, pri čemu su Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i Grada Opatije izvele pokazne vatrogasne vježbe, a održana je i radionica za djecu.

Hrvatska gorska služba spašavanja, koja iduće godine slavi 70 godina svog postojanja, prikazala je vježbu evakuiranja ozlijeđenih kod simulacije prirodne ugroze (potresa), uz asistenciju potražnih pasa i vodiča, a na Sajmu je sudjelovao i Crveni križ Grada Zagreba.

Izvor:MORH

Podijeli

Pogledajte još...

Svečano otvaranje dvorane „pukovnik Ante Pavlović“

U vojarni “1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia” u Zagrebu, u četvrtak 29. veljače 2024. …