Home / naslovnica / Pripadnici 3. satnije Vojne policije proveli pješačku hodnju u dužini od 155 km

Pripadnici 3. satnije Vojne policije proveli pješačku hodnju u dužini od 155 km

Ministar obrane RH proglasio je 2018. godinu Godinom spremnosti i aktivnosti hrvatskog vojnika. Svaki pripadnik Pukovnije Vojne policije u izvršavanju svakodnevnih zadaća suočen je s izazovima na koja mora moći odgovoriti i u tom kontekstu vrhunska tjelesna spremnost pripadnika Pukovnije VP je vrlo važna. Kako bi se postigao što viši stupanj zajedništva unutar postrojbe, potrebno je poticati njene pripadnike i pripadnice na aktivnosti koje nisu svakodnevne, a time i na zajedništvo, suradnju timova i skupina, koje u konačnici daju pojedince i timove koji svojom vrhunskom spremnošću i formom mogu osigurati kvalitetnije izvršenje svakodnevnih zadaća kao i konkurirati na raznim aktivnostima.U skladu s gore navedenim, 3. satnija VP Đakovo organizirala je i provela pješačku hodnju skupine 8 pripadnika 3. satnije VP u dužini 155 km na relaciji vojarna 3. gardijske brigade “Kune” u Đakovu – Selci Đakovački – Levanjska Varoš – Sovski Dol – Pleternica – vojarna “123. brigade HV” Požega – Jakšić – Bektež – vojarna “132. brigade HV” Našice – Podgorač – Ostrošinci – jezero Borovik (prelazak jezera u desantnom čamcu) – vojni poligon “Gašinci” (bojevo gađanje).

Hodnja je započela dana 3. prosinca 2018. u 08,00 sati, a dolazak na cilj i završetak aktivnosti je obilježen provedbom gađanja dana 5. prosinca 2018. oko 13,00 sati.

Hodnja je provedena u skupini, odnosno svi sudionici hodnje trasu su savladavali zajedno kao homogena skupina. Sudionici hodnje su bili opremljeni svom vojničkom i vojnopolicijskom opremom i naoružanjem koja se nosi prilikom uzbunjivanja i s kojom mogu 72 sata samostalno provoditi zadaće.

Svrha hodnje je bila pod visokim stupnjem tjelesnog opterećenja pokazati spremnost, znanje, vojničke vještine kao i stupanj tjelesne i psihološke pripremljenosti za provedbu postavljenih zadaća u otežanim uvjetima rada, te rukovanje naoružanjem i provedbu gađanja pod stresom nakon ovakvog tipa aktivnosti.

Hodnju je započelo 8 pripadnika postrojbe. Tijekom odvijanja aktivnosti, jedan pripadnik je poradi zdravstvenih razloga prekinuo hodnju, dok je na cilj došlo 7 pripadnika i uspješno završilo aktivnost.

Tekst: sžn M. Kajić

Foto: 3. sVP

Podijeli

Pogledajte još...

Svečano otvaranje dvorane „pukovnik Ante Pavlović“

U vojarni “1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia” u Zagrebu, u četvrtak 29. veljače 2024. …