Home / naslovnica / PRIOPĆENJE ZA JAVNOST: Prostor vojarne “Stara streljana” u Kustošijanskoj 373 Zagreb

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST: Prostor vojarne “Stara streljana” u Kustošijanskoj 373 Zagreb

Nakon niza medijskih objava neistina UDRUGA BRANITELJA I VETERANA VOJNE POLICIJE IZ DOMOVINSKOG RATA na državnoj razini obavještava javnost i objavljuje dokumentaciju koju imamo u svezi medijskih laži i neistina.

Udruga je od Vlade RH 01. rujna 2011. godine darovnim ugovorom dobila prostor vojarne “Stara streljana u Kustošijanskoj 373, za veteransko-rekreacijski centar “Bojnik Alfred Hill”. Nakon niza pregovaranja i Odlukom Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom iz zgrade vojarne iseljene su Hrvatske šume i njezini radnici. U tijeku iseljavanja Hrvatskih šuma gospođa Tajana Špiček kao predstavnica udruge “Fala” tražila je dozvole od mjesnog odbora i Vijeća gradske četvrti da doseli na područje, na što su joj odgovorili da prostor nije gradski i da joj oni to ne mogu odobriti.

Državni ured za upravljanje državnom imovinom nakon iseljenja Hrvatskih šuma Ugovorom o dozvoli ulaska u posjed i korištenju nekretnine 06.10.2015. godine sklapa sa Udrugom branitelja i veterana Vojne policije iz Domovinskog rata.

Nakon niza pregovora sa Udrugom “Fala” kojoj smo i u jednom trenutku ponudili suradnju na što nas je odbila a članovima naše udruge nekima i željela skupo naplatiti usluge škole jahanja za djecu, Udruga je sklopila Sporazum o besplatnoj školi jahanja sa udrugom “Sokol” te djecu naših članova slala na njihov lokalitet u Brezovici koji za razliku od udruge “Fala” ima sve uvjete higijensko-tehničke i sanitarne za djelatnost kojoj su i registrirani.

Udruga “Fala” bila je pozvana dana 08.12.2015. godine te obaviještena o daljnjim koracima naše udruge te da do 15.01.2016. godine mora napustiti prostor. (prilog Zapisnika od 08.12.2015.)

Udruga branitelja i veterana Vojne policije iz Domovinskog rata i Park prirode Medvednica održali su zajednički sastanak sa Hrvatskim vodama i predstavnicima Crkve koji graniče te se dogovorila o zajedničkoj suradnji i nadzoru objekta i prostora.

Uz suglasnost gore navedenih institucija a sukladno Zakonu o gradnji započeli smo čišćenje i ograđivanje prostora zbog zaštite od stalnog dovoza smeća,otpada i noćnog sakupljanja narkomana u objektu.

Žao nam je što se koriste djeca u zaštitu nezakonitosti i samovolje nekih pojedinaca što u svakom slučaju nije Udruga branitelja i veterana Vojne policije iz Domovinskog rata koje je vrlo osjetljiva na djecu sa posebnim potrebama što smo i dokazali nizom svojih aktivnosti.

Stoga Udruga poštuje sve zakone i institucije Republike Hrvatske, zaštitu svojih članova i interesa kako članova tako i lokalne zajednice.

PREDSJEDNIŠTVO UBVVPDR

Odluka Vlade

Ugovor o posjedu

Zapisnik

Isjecak iz novina za bolesnu djecu

UBVVPDR sazetak projekta_uredeno

Škola jahanja Sokol

Podijeli

Pogledajte još...

Svečano otvaranje dvorane „pukovnik Ante Pavlović“

U vojarni “1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia” u Zagrebu, u četvrtak 29. veljače 2024. …