Home / naslovnica / Primopredaja vozila Pukovniji Vojne policije

Primopredaja vozila Pukovniji Vojne policije

U zagrebačkoj vojarni “1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia” je u petak, 29. lipnja 2018. godine održana primopredaja vozila Pukovniji vojne policije.

U zagrebačkoj vojarni “1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia” je u petak, 29. lipnja 2018. godine održana primopredaja vozila Pukovniji vojne policije.

Primopredaji su nazočili potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov, posebni savjetnik ministra obrane Božo Kožul, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za središnju javnu nabavu Ivan Bubić, zapovjednik Pukovnije Vojne policije brigadir Mate Radoš te brojni drugi visoki vojni djelatnici, pripadnici Vojne policije, časnici, dočasnici i vojnici.
Tom prigodom ministar Krstičević je naglasio kako je današnja primopredaja vozila Pukovniji Vojne policije iznimno važna jer se radi o prvoj takvoj nabavi od 2007. godine.

Zahvalivši pripadnicima Vojne policije na kontinuiranom predanom, savjesnom i odgovornom radu, ministar Krstičević je rekao: “Zadaće koje u svakodnevnom radu obavljaju pripadnici Pukovnije vojne policije, poput prometnog osiguranja vojnih kolona i pojedinačnih vozila ili nadzora vojnih sudionika u prometu, zahtijevaju sigurna i ispravna motorna vozila čije tehničke specifikacije odgovaraju današnjim potrebama”.

Također, ministar Krstičević podsjetio je na proces sustavnog ulaganja u opremu i modernizaciju Hrvatske vojske koji je u tijeku i koji će se narednih godina nastaviti te je još jednom naglasio važnost čovjeka kao najveće vrijednosti obrambenog sustava.

U svom obraćanju načelnik GS OS RH general Šundov je naglasio kako se Oružane snage RH, kroz obuku pripadnika i nabavu opreme stalno prilagođavaju novim sigurnosnim izazovima. “Pripadnici Vojne policije, roda borbene potpore, među svojim svakodnevnim zahtjevnim zadaćama paze na sigurnost štićenih osoba i objekata. Nabavom novih vozila podiže se razine sigurnosti prilikom izvršenja zadaća u potpori operacijama mobilnosti i provedbi vojno-policijskih zadaća”, rekao je načelnik GS OS RH general zbora Mirko Šundov, istakavši kako je ulaganje u opremu, u konačnici, uvijek ulaganje u ljude.

Zapovjednik Pukovnije Vojne policije, brigadir Mate Radoš je, pozdravljajući prisutne istaknuo kako se radi o važnom danu i velikom događaju za Vojnu policiju koja je u obavljanju svojih brojnih zadaća prisutna diljem Hrvatske, od Prevlake do Vukovara. “Motorna vozila su izuzetno važna za rad VP, i mi godišnje pređemo oko 1 500 000 km. Nova vozila će nam omogućiti da postanemo još operativniji, brži i sposobniji”, rekao je brigadir Radoš.

Vozila isporučena danas prvi su dio od ukupno 40 vozila (25 osobnih i 15 kombi/teretnih vozila) koja su predmet Okvirnog sporazuma o Operativnom leasingu za potrebe Pukovnije VP u 2018. godini, kojeg je potpisao Središnji državni ured za središnju javnu nabavu.

Navedena vozila namijenjena za prijevoz osoba, opreme i pasa, kao i obavljanje redovitih VP zadaća (osiguranje ljudi, objekata i prometa) te su dodatno opremljena traženom opremom (VP obilježjima, svjetlosnom i zvučnom signalizacijom, led displejima, radio antenama i instalacijama za komunikacijsku opremu).

video

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima vojne policije sudjelovali su u provedbi bojevog gađanja multinacijonalne vojne policije na vojnom …