Home / naslovnica / Primopredaja dužnosti zapovjednika Satnije specijalne Vojne policije

Primopredaja dužnosti zapovjednika Satnije specijalne Vojne policije

U vojarni “Croatia” u petak, 1. ožujka 2019. održana je primopredaja dužnosti zapovjednika Satnije specijalne Vojne policije Pukovnije Vojne policije te je ujedno obilježena i 26. obljetnica osnivanja Antiterorističke Vojne policije Oružanih snaga.

Satnik Davor Perak preuzeo je dužnost zapovjednika SSVP-a Pukovnije Vojne policije od bojnika Andreja Smoleka. Zapovjednik Pukovnije Vojne policije brigadir Mato Radoš istaknuo je na primopredaji kako pripadnici te postrojbe obavljaju najzahtjevnije, najsloženije i najteže zadaće.
”Složenost zadaća koje obavljate govori o povjerenju koje imate od vojnog vrha. Vi to povjerenje niste nikad iznevjerili. Vašoj nacionalnoj i međunarodnoj prepoznatljivosti pridonosi činjenica da kao organizirana postrojba djelujete već 26 godina, a uskoro ćemo u preustroju vratiti staro ime Antiteroristička vojna policija” rekao je brigadir Radoš te dodao kako prepoznatljivosti postrojbe najviše pridonose njezini pripadnici. Istaknuo je kako nove ugroze zahtijevaju potrebu za stalnim obučavanjem i usavršavanjem te pritom zaključio: “Uvjeren sam kako će Antiteroristička Vojna policija i dalje biti jedna od ključnih, operativnih i udarnih snaga pobjedničke Hrvatske vojske.”

Zahvalivši zapovjedniku Pukovnije Vojne policije brigadiru Radošu na ukazanom povjerenju za vođenje i zapovijedanje Satnijom, novi zapovjednik satnik Perak naglasio je kako će  nastaviti vrlo uspješnu suradnju i zajedničko obučavanje sa specijalnom policijom MUP-a i Središtem za obuku Hrvatske ratne mornarice te da mu je velika želja unaprijediti suradnju sa Zapovjedništvom specijalnih snaga.

“Velika čast i ponos mi je biti pripadnik Satnije specijalne Vojne policije u kojoj sam započeo karijeru kao vojnik, dočasnik, da bi završio kao časnik i zapovjednik Satnije,” rekao je satnik Perak.

Dosadašnji zapovjednik bojnik Smolek svojim je kolegama zahvalio na časnom i predanom radu, povjerenju i potpori, rekavši kako je biti zapovjednik vojnopolicijskih specijalca iznimna čast, zadovoljstvo i privilegij.

“Zajedno kao tim postigli smo značajne uspjehe i rezultate te podigli standarde u životu i radu postrojbe. Pamtite sve dobre stvari, posebno zajedničke uspjehe, a one manje dobre uzmite kao iskustvo za poboljšanje u budućem radu. Izabrali ste ovaj poziv kao način života, posvetili ste svoj život izvrsnosti i timu u potpori većim stvarima od nas samih,” rekao je Smolek, a novoizabranom zapovjedniku satniku Peraku poželio je uspjeh, sreću i ostvarenje svih njegovih planova za budućnost.

Izvor:OSRH

Foto galerija klikom na forografiju

Podijeli

Pogledajte još...

Svečano otvaranje dvorane „pukovnik Ante Pavlović“

U vojarni “1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia” u Zagrebu, u četvrtak 29. veljače 2024. …