Home / naslovnica / Primopredaja dužnosti zapovjednika Pukovnije Vojne policije

Primopredaja dužnosti zapovjednika Pukovnije Vojne policije

Novi zapovjednik Pukovnije Vojne policije pukovnik Mile Skukan zahvalio je brigadiru Radošu te svim dosadašnjim zapovjednicima postrojbe na časnom obavljanju dužnosti

U vojarni “1. gardijska brigada Tigrovi – Croatia” u Zagrebu, u četvrtak, 10. rujna 2020., održana je svečana primopredaja dužnosti zapovjednika Pukovnije Vojne policije Glavnog stožera Oružanih snaga RH. Novi zapovjednik pukovnik Mile Skukan preuzeo je dužnost od brigadira Mate Radoša koji odlazi na novu dužnost. Uz djelatnike Pukovnije VP-a, svečanosti su nazočili i zamjenik načelnika Glavnog stožera OSRH general-pukovnik Siniša Jurković, izaslanik ministra obrane RH načelnik Sektora za vojnopolicijske poslove MORH-a brigadir Vlado Kovačević, čelnici ustrojstvenih cjelina GS-a i drugi. Glavni dio svečanosti bila je simbolična primopredaja zastave Pukovnije Vojne policije.

General Jurković čestitao je postrojenim pripadnicima PVP-a na svim postignutim rezultatima, uspjesima, zalaganju i predanosti vojnom pozivu i zahvalio brigadiru Radošu na trudu koji je uložio u napredak i razvoj Pukovnije. Izrazio je uvjerenje da je novi zapovjednik pukovnik Skukan profesionalac koji će moći odgovoriti svim zadaćama i izazovima.
Pukovnik Skukan, koji je na novu dužnost došao s mjesta zapovjednika Središta Vojne policije za obuku “Bojnik Alfred Hill”, zahvalio je na ukazanom povjerenju kao i brigadiru Radošu te svim dosadašnjim zapovjednicima postrojbe na časnom obavljanju dužnosti te se obvezao na častan i zakonit rad na koji ga motiviraju i pripadnici Vojne policije koji su tijekom godina poginuli u Domovinskom ratu i na dužnosti. ”Očekujem zajednički i timski rad kojim ćemo osigurati viziju i daljnji razvoj naše postrojbe,” poručio je zapovjednik PVP-a.

Brigadir Mate Radoš zahvalio je pripadnicima postrojbe na vremenu koje su uložili u časno i profesionalno obavljanje svojih zadaća. ”Radite na sebi, ulažite u sebe, u nova znanja i vještine, i s vojničke i s ljudske strane pa uspjeh neće izostati,” zaključio je brigadir.

Izvor: Hrvatski vojnik

 

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima vojne policije sudjelovali su u provedbi bojevog gađanja multinacijonalne vojne policije na vojnom …