Home / foto / Predstavljamo Vod Vojne policije Zapovjedne satnije Zapovjedništva HRZ i PZO

Predstavljamo Vod Vojne policije Zapovjedne satnije Zapovjedništva HRZ i PZO

NADNAREDNIK ROBERT ČANČAR

Vod Vojne policije Zapovjedne satnije Zapovjedništva HRZ i PZO

Sadašnja dužnost mi je zapovjednik 1. desetine, ujedno i prvi dočasnik voda VP. Trenutačno obnašam i dužnost zapovjednika Voda Vojne policije jer je zapovjednik voda u mirovnoj misiji ISAF u Afganistanu. Radim sve poslove iz mjerodavnosti zapovjednika voda što mi i nije teško jer imam potporu ostalih vojnika i dočasnika u vodu.

U OSRH sam od 1991. i puno mi pomaže iskustvo stečeno u Domovinskom ratu, kao i rad u 67. bojni Vojne policije koja se ugasila pa sam svoju karijeru nastavio kao pripadnik 74. bojne VP i voda VP ZS ZHRZ i PZO.

TDI sam završio davne 1996.godine, a iste godine završavam i napredni tečaj MPRI-DTAP koji mi je puno pomogao u daljnjem radu i usavršavanju kao dočasnika OSRH. Od tečajeva mogu istaknuti Tečaj topografije koji sam završio 2001. u organizaciji ondašnjeg 1. ZP Karlovac na kojem sam također naučio mnogo pozitivnih stvari. U radu sa svojim podređenima puno mi pomaže i to što sam sudjelovao u misijama ISAF (8. kontingent) i UNDOF (7. kontingent). Bivša mi se postrojba nalazila u sastavu pješaštva, a sadašnja je u sastavu HRZ-a i PZO-a. Mogu reći da sam stekao nova iskustva u svojem radu i usavršavanju, te da svaki dočasnik mora svakodnevno raditi na samoedukaciji, profesionalnom usavršavanju kao i psihofizičkim sposobnostima. Smatram to nužnim za uspješno provođenje zadaća svih pripadnika OSRH.

Na kraju s ponosom ističem da sam vojnu karijeru započeo kao vojnik, a promaknućem u čin dočasnika dobio odgovornost i obvezu da stečeno znanje i iskustvo (Domovinski rat, pješaštvo, HRZ i PZO, mirovne misije – ISAF, UNDOF, školovanja, tečajevi) kvalitetno prenesem na mlađe naraštaje.

izvor:Hrvatski vojnik

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima vojne policije sudjelovali su u provedbi bojevog gađanja multinacijonalne vojne policije na vojnom …