Home / naslovnica / Pozornik TOMISLAV HOLEŠ iz PVP najbolji vojnik mjeseca Kolovoza

Pozornik TOMISLAV HOLEŠ iz PVP najbolji vojnik mjeseca Kolovoza

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov, 20. studenoga 2018. uručio je priznanja najboljim vojnicima i dočasnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske za srpanj, kolovoz i rujan 2018.

Svečanost je u pratnji prvog dočasnika Oružanih snaga RH časničkog namjesnika Maria Mateljića i prvih dočasnika postrojbi iz kojih dolaze nagrađeni upriličena u prostorijama Glavnog stožera Oružanih snaga RH u Zagrebu.

Priznanja za izvanredne rezultate postignute u svom radu primili su:

najbolji vojnik srpnja razvodnik Zlatko Peti

najbolji dočasnik srpnja desetnik Hrvoje Petričević

najbolji vojnik kolovoza 2018. pozornik Tomislav Holeš

najbolji dočasnik kolovoza 2018. narednik Dario Čanđar

najbolji vojnik rujna 2018. vojnik Luka Horvat

najbolji dočasnik rujna 2018. stožerni narednik Feđa Matković

Šestero pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske proglašeno je najboljim vojnicima i dočasnicima, a priznanja su dobili za profesionalan, predan i savjestan rad u svojim postrojbama, ali i u međunarodnim aktivnostima Oružanih snaga RH.

Pozornik TOMISLAV HOLEŠ je vojni policajac u Pukovniji vojne policije.

Svoje svakodnevne zadaće obavlja bez pogovora i na vrijeme, motivirano, odgovorno, predano i dosljedno kako i dolikuje profesionalnom vojniku i vojnom policajcu. Sve svoje znanje koje je stekao na obukama i stručnim usavršavanjima

vješto primjenjuje u praksi u skladu s trenutnim okolnostima.

Putujući u noćnu smjenu turnusa dežurne autopatrole, 17. kolovoza 2018. pozornik Holeš i njegov kolega vojnik Dunđer kod mjesta Đakovačka Satnica primijetili su vozilo koje je sletjelo s ceste. Odmah su se vratili na mjesto događaja gdje su zatekli teško ozlijeđenu žensku osobu. Nakon što su pozvali hitnu pomoć, pozornik Holeš i vojnik Dunđer održavali su stradalu osobu pri svijesti komunikacijom i nadzorom te su istovremeno brinuli o regulaciji prometa cestom jer se u međuvremenu stvorila gužva na prometnici od zaustavljenih vozila. Po dolasku djelatnika hitne medicinske pomoći i prometne policije, pozornik Holeš ih je upoznao s događajem te je zajedno s vojnikom Dunđerom pomagao djelatnicima hitne pomoći i policije u oslobađanju stradale i daljnjem zbrinjavanju.

Smirenost, spremnost i vješto primjenjivanje naučenih procedura zbrinjavanja stradalog ili unesrećenog, vještine su koje je pozornik Holeš naučio na Tečaju za borbenog spasitelja, a pomogle su mu održati stradalu osobu prisebnom i mirnom do oslobađanja iz priklještenog vozila.

Svojim postupcima, pozornik Holeš je praktično pokazao koliko se vješto može primijeniti sve naučeno na tečajevima i obukama, kako prilikom obnašanja službenih zadaća tako i u svakodnevnom životu te časno i uzorno predstavljati postrojbu i Hrvatsku vojsku u cjelini.

Izvor:OSRH

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima vojne policije sudjelovali su u provedbi bojevog gađanja multinacijonalne vojne policije na vojnom …