Home / naslovnica / Požega, proslavljena 20. obljetnica Vojne policije

Požega, proslavljena 20. obljetnica Vojne policije

Požega: proslavljena 20. obljetnica Vojne policije

POŽEGA, Dvadeseta obljetnica ustroja Vojne policije u Požegi proslavljena je danas uz prigodni program.

Na Trgu 123. brigade u Požegi kod spomen-obilježja poginulim braniteljima položeni su vijenci i zapaljene svijeće, a na prigodnoj svečanosti u Gospodarskoj komori prvim djelatnicima Vojne policije u Požegi uručene su zahvalnice i priznanja.

Na današnji je dan prije 20 godina zapovjednik 63. samostalnog bataljuna Miljenko Crnjac izdao zapovijed o osnutku desetine Vojne policije u Požegi pri 63. samostalnom bataljunu. Podsjetio je na to u pozdravnome govoru i prvi zapovjednik satnije, bojnik Ivica Mikulić, dodajući da je ta obljetnica istodobno i prigoda da se prisjete ratnih dana i stvaranja samostalne i suverene Republike Hrvatske.

Takva okupljanja i proslave obljetnica, istaknuo je umirovljeni general Mato Laušić, hvale su vrijedni jer ne dopuštaju da se zaborave važni nadnevci suvremene hrvatske povijesti. Istaknuo je važnost Vojne policije danas, posebice u vojnim misijama.

“Kao čovjek koji je punih 12 godina bio na čelu Vojne policije od prosinca 1991. do siječnja 2003., pun sam ponosa jer je Vojna policija i danas kroz misije u inozemstvu te rad u Hrvatskoj uistinu svima na ponos. U Afganistanu smo prisutni već devet godina i uspjesi koje bilježimo u sastavu NATO-snaga – sve su to djela upravo prvih zapovjednika Vojne policije”, rekao je Mato Laušić i podsjetio kako u djelatnom sastavu ima pripadnika koji su punih 20 godina vojni policajci.

Na prigodnoj svečanosti prvim djelatnicima Vojne policije u Požegi uručene su zahvalnice, a u gradskoj kući danas ih je primio požeški gradonačelnik Zdravko Ronko.

 

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici Vojne policije pružili pomoć ozlijeđenom djelatniku Čistoće

Ozlijeđenom djelatniku Čistoće ispred Odlagališta otpada Jakuševec prvu pomoć pružili su pripadnici Pukovnije vojne policije …

Odgovori