Home / naslovnica / Požega, proslavljena 20. obljetnica Vojne policije

Požega, proslavljena 20. obljetnica Vojne policije

Požega: proslavljena 20. obljetnica Vojne policije

POŽEGA, Dvadeseta obljetnica ustroja Vojne policije u Požegi proslavljena je danas uz prigodni program.

Na Trgu 123. brigade u Požegi kod spomen-obilježja poginulim braniteljima položeni su vijenci i zapaljene svijeće, a na prigodnoj svečanosti u Gospodarskoj komori prvim djelatnicima Vojne policije u Požegi uručene su zahvalnice i priznanja.

Na današnji je dan prije 20 godina zapovjednik 63. samostalnog bataljuna Miljenko Crnjac izdao zapovijed o osnutku desetine Vojne policije u Požegi pri 63. samostalnom bataljunu. Podsjetio je na to u pozdravnome govoru i prvi zapovjednik satnije, bojnik Ivica Mikulić, dodajući da je ta obljetnica istodobno i prigoda da se prisjete ratnih dana i stvaranja samostalne i suverene Republike Hrvatske.

Takva okupljanja i proslave obljetnica, istaknuo je umirovljeni general Mato Laušić, hvale su vrijedni jer ne dopuštaju da se zaborave važni nadnevci suvremene hrvatske povijesti. Istaknuo je važnost Vojne policije danas, posebice u vojnim misijama.

“Kao čovjek koji je punih 12 godina bio na čelu Vojne policije od prosinca 1991. do siječnja 2003., pun sam ponosa jer je Vojna policija i danas kroz misije u inozemstvu te rad u Hrvatskoj uistinu svima na ponos. U Afganistanu smo prisutni već devet godina i uspjesi koje bilježimo u sastavu NATO-snaga – sve su to djela upravo prvih zapovjednika Vojne policije”, rekao je Mato Laušić i podsjetio kako u djelatnom sastavu ima pripadnika koji su punih 20 godina vojni policajci.

Na prigodnoj svečanosti prvim djelatnicima Vojne policije u Požegi uručene su zahvalnice, a u gradskoj kući danas ih je primio požeški gradonačelnik Zdravko Ronko.

 

Podijeli

Pogledajte još...

Svečano otvaranje dvorane „pukovnik Ante Pavlović“

U vojarni “1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia” u Zagrebu, u četvrtak 29. veljače 2024. …

Odgovori