Home / naslovnica / Posljednji ispraćaj smrtno stradalog razvodnika Darka Mujića

Posljednji ispraćaj smrtno stradalog razvodnika Darka Mujića

Uz najviše vojne počasti na Gradskom groblju u Novoj Gradiški održan posljednji ispraćaj pripadnika Pukovnije vojne policije stradalog u prometnoj nesreći

Posljednji ispraćaj pripadnika Pukovnije vojne policije razvodnika Darka Mujića koji je stradao u prometnoj nesreći, uz najviše vojne počasti održan je u subotu, 28. rujna 2019. na Gradskom groblju u Novoj Gradiški.

Svečani ispraćaj započeo je počasnom stražom pripadnika Pukovnije vojne policije.

Uz ožalošćenu obitelj i prijatelje, od Darka su se posljednji put oprostili kolege iz Pukovnije vojne policije i pripadnici Hrvatske vojske, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, direktor Glavnog stožera viceadmiral Robert Hranj, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Siniša Jurković te zapovjednik Pukovnije vojne policije brigadir Mate Radoš.

Zastavu Republike Hrvatske supruzi je predao zapovjednik zapovjednik 1. satnije Pukovnije vojne policije bojnik Marin Jerković čiji je Darko bio pripadnik.

Obred je predvodio vojni ordinarij mons. Jure Bogdan.

Zahvala Darku od kolega iz Vojne policije i MUP-a

Njegovi kolege iz Vojne policije i Ministarstva unutarnjih poslova Darku su zahvalili što je svoj vojni poziv obavljao časno, hrabro i na ponos svoje domovine te su u znak zahvalnosti na posljednji ispraćaj došli motociklima s kojima su, zajedno s Darkom, sudjelovali na Memorijalu “Šime Buzov” u Puli.

Sućut ministra Krstičevića i generala Šundova

Sućut obitelji preminulog hrvatskog vojnika uputili su i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general zbora Mirko Šundov.

Za preminulog Darka služena je misa zadušnica u crkvi Kraljice svete krunice Jug u Novoj Gradiški koju je predvodio vojni ordinarij mons. Jure Bogdan.

Smrtno stradali pripadnik Hrvatske vojske, razvodnik Darko Mujić rođen je 1980. godine u Novoj Gradiški. Pripadnik je Hrvatske vojske od 2005. godine. Cijeli svoj radni vijek u Hrvatskoj vojsci proveo je kao pripadnik Vojne policije. Tijekom profesionalne i uzorne karijere vojnog policajca posvetio se prometnoj struci. Kontinuirano se educirao u ovom području i završio je više tečajeva i obuka u Hrvatskoj vojsci i MUP-u. Za uspješno izvršavanje zadaća ocjenjivan je visokim ocjenama, a za ostvarene rezultate u radu je i pohvaljen.

Foto galerija klikom na fotografiju

 

 

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima vojne policije sudjelovali su u provedbi bojevog gađanja multinacijonalne vojne policije na vojnom …