Home / naslovnica / Posljednji ispraćaj pozornika Josipa Perića, pripadnika Pukovnije Vojne policije

Posljednji ispraćaj pozornika Josipa Perića, pripadnika Pukovnije Vojne policije

Uz najviše vojne počasti na mjesnom groblju u Lukaču održan posljednji ispraćaj pripadnika Pukovnije vojne policije stradalog u prometnoj nesreći

Posljednji ispraćaj pripadnika Pukovnije vojne policije pozornika Josipa Perića koji je stradao u prometnoj nesreći, uz najviše vojne počasti održan je u petak, 13. rujna 2019. na mjesnom groblju u Lukaču kod Virovitice.

Svečani ispraćaj započeo je počasnom stražom pripadnika Pukovnije vojne policije i vatrogasaca.

Uz ožalošćenu obitelj i prijatelje, od Josipa su se posljednji put oprostili kolege iz Pukovnije vojne policije i pripadnici Hrvatske vojske, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, zamjenik načelnika Glavnog stožera general-pukovnik Drago Matanović te zapovjednik Pukovnije vojne policije brigadir Mato Radoš.

Zastavu Republike Hrvatske majci preminulog pripadnika predao je zapovjednik satnije Pukovnije vojne policije bojnik Mijo Halar.

Obred je predvodio vojni ordinarij mons. Jure Bogdan.

U ime svih pripadnika Hrvatske vojske oproštajni govor održao je zapovjednik voda Pukovnije vojne policije natporučnik Romano Horvat.

„Sjećamo se koliko si bio ponosan što si postao hrvatski vojnik, a danas će te naša Hrvatska uzeti u svoja njedra i sakriti pod svoje srce. Uvijek smo govorili jedni drugima: ‘Vojnici ne plaču!’, ali oprosti nam danas naše suze jer previše boli saznanje da te više nema. Dragi Josipe, bio si častan vojni policajac, nikada nećeš biti zaboravljen”, poručio je natporučnik Horvat u posljednjem pozdravu pokojnom Josipu, izrazivši sućut obitelji Perić.

Republika Hrvatska i Hrvatska vojska od Josipa su se oprostile uz počasnu paljbu postrojbe Hrvatske vojske koja znači ponos, čast i hrabrost, a kako je rekao natporučnik Horvat, ponosan, častan i hrabar bio je naš Josip.

Zahvala Josipu od pripadnika Hrvatske vojske

Njegovi kolege iz Hrvatske vojske Josipu su zahvalili što je svoj vojni poziv obavljao časno, hrabro i na ponos svoje domovine: „Odabrao je Hrvatsku vojsku za svoju drugu obitelj, a svojim trudom i zalaganjem, znanjem i entuzijazmom zauvijek se urezao u srca svojih kolega. Hvala ti Josipe za vjernost domovini, neka ti je laka hrvatska zemlja“.

Sućut obitelji preminulog hrvatskog vojnika uputili su i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general zbora Mirko Šundov.

Za preminulog Josipa služena je misa zadušnica u mjesnoj crkvi u Lukaču.

Izvor:Morh

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima vojne policije sudjelovali su u provedbi bojevog gađanja multinacijonalne vojne policije na vojnom …