Home / naslovnica / POLOŽENI VIJENCI U POVODU 22. OBLJETNICE 71. BOJNE VOJNE POLICIJE RIJEKA

POLOŽENI VIJENCI U POVODU 22. OBLJETNICE 71. BOJNE VOJNE POLICIJE RIJEKA

POLOŽENI VIJENCI U POVODU 22. OBLJETNICE 71. BOJNE VOJNE POLICIJE RIJEKA

Rijeka, 15. studenoga 2013.

U povodu obilježavanja 22. obljetnice 71. bojne Vojne policije predstavnici Organizacijsko–provedbenog odbora za svečano obilježavanje 22. obljetnice osnutka i djelovanja 71. bojne, predstavnici Grada Rijeke na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Markom Filipovićem i predstavnici Primorsko-goranske županije položili su vijence i zapalili svijeće, u Aleji poginulih branitelja na Centralnom groblju Drenova, u spomen na 16 poginulih branitelja, pripadnika 71. bojne Vojne policije Rijeka.

Uz predstavnike Organizacijsko – provedbenog odbora za svečano obilježavanje 22. obljetnice osnutka i djelovanja 71. bojne Vojne policije, delegacije Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, vijence su položili i predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva obrane Republike Hrvatske, članovi obitelji poginulih branitelja te predstavnici braniteljskih udruga Primorsko-goranske županije i Rijeke.

Prigodne riječi uputio je  predsjednik Organizacijsko – provedbenog odbora  Luka Matanić podsjetivši na ulogu  71. bojne Vojne policije koja je djelovala na području tri županije, a čiji su pripadnici bili iz svih krajeva Hrvatske, pa čak i susjedne Bosne i Hercegovine.

Za svoje zasluge 71. bojna Vojne policije Rijeka odlikovana je ordenom predsjednika RH a posebno priznanje dobila je i od Dubrovačko-neretljanske županije na čijem je području također djelovala.

Polaganju vijenaca nazočili su i prvi zapovjednik 71. bojne Vojne policije Mijom Borčić i general pukovnik Mate Laušić, bivši načelnik Uprave vojne policije u Oružanim snagama Republike Hrvatske.

Nakon polaganja vijenaca, u crkvi sv. Ivana Krstitelja na Škurinju održana je misa za sve poginule pripadnike 71. bojne.

Povjesnica 71.bojne VP

http://www.ubvvpdr.hr/vojna-policija/71-bojna-vp/

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima vojne policije sudjelovali su u provedbi bojevog gađanja multinacijonalne vojne policije na vojnom …

Odgovori