Home / naslovnica / Policijski službenici i Vojni policajci motociklisti odrađuju pripremu i trening vožnju

Policijski službenici i Vojni policajci motociklisti odrađuju pripremu i trening vožnju

Danas, 15. ožujka na ŠRC Korana u Karlovcu smo za policijske i vojne motocikliste započeli ovogodišnju trening vožnju. Svake godine policijski službenici koji redovitu službu obavljaju na policijskim motociklima pravovremeno se kroz trening vožnju i pripremu na poligonu pripremaju za nadolazeću sezonu. Tako se 15. i 16. ožujka na pripremljenom poligonu na ŠRC Korana u Karlovcu, uz nazočnost instruktora policijske vožnje s Policijske akademije, provodi trening sigurne vožnje.

Trening obuhvaća obuku vožnje spretnosti i kondicijske vožnje. Ovakvim treningom provode se pripreme za nadolazeću sezonu, a sve s ciljem sigurnijeg kretanja u prometu.

Na dvodnevnom treningu i obuci policijskim službenicima priključili su se i pripadnici Vojne policije Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

Podsjećamo da dolaskom povoljnijih vremenskih prilika započinje sezona intenzivnije vožnje mopeda i motocikala, odnosno povećava se broj vozača mopeda i motocikala u prometu. Iz tih razloga sve sudionike u prometu pozivamo na dodatni oprez, posebice da se pridržavaju zakonskih propisa u cilju njihove sigurnosti i sigurnosti svih ostalih sudionika u prometu te da prije stupanja na prometnice u ovoj sezoni provjere tehničku ispravnost uređaja na svojim vozilima, kao i ispravnost opreme.

Izvor: PU karlovačka

Podijeli

Pogledajte još...

Najbolji vojnici i dočasnici siječnja, veljače i ožujka 2023.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj u utorak 16. svibnja 2023. uručio je …