Home / foto / Rijeka,polaganje vijenaca povodom 20. obljetnice osnivanja Vojne policije

Rijeka,polaganje vijenaca povodom 20. obljetnice osnivanja Vojne policije

Polaganje vijenaca povodom 20. obljetnice osnivanja Vojne policije

Rijeka, 20. kolovoza 2011.

U sklopu obilježavanja 20. obljetnice osnivanja i djelovanja Vojne policije Oružanih snaga Republike Hrvatske, a u znak sjećanja na smrtno stradale pripadnike 71. bojne Vojne policije položeni su vijenci i zapaljene svijeće u Aleji hrvatskih branitelja na groblju na Drenovi.

Vijence su položili predstavnici 71. bojne Vojne policije, obitelji poginulih pripadnika ove Bojne, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnici Grada Rijeke na čelu s riječkim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom, delegacija Primorsko-goranske županije te predstavnici političkih stranaka.

Blagoslov je zazvao župnik Ante Zovko, kazavši kako je činom polaganja vijenaca za smrtno stradale pripadnike  71. bojne Vojne policije iskazuje štovanje njihovoj žrtvi, “ali još više, pokazatelj je to da živimo za vrijednosti za koje su oni bili spremni položiti svoje živote”.

Član pododbora 71. bojne Vojne policije, bojnik Luka Matanić, istaknuo je kako su u sklopu obilježavanja 20. godina djelovanja Vojne policije položeni vijenci u središtima županija na području kojih je u Domovinskom ratu djelovala 71. bojna – Pazinu, Gospiću i Rijeci. Uz podršku Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije pododbor će obilježavanje nastaviti organiziranim odlaskom na svečano postrojavanje ratnih postrojbi Vojne policije, koje će se 24. kolovoza održati u Zagrebu.

 

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima vojne policije sudjelovali su u provedbi bojevog gađanja multinacijonalne vojne policije na vojnom …