Home / foto / Počast satniku Krešimiru Ivoševiću

Počast satniku Krešimiru Ivoševiću

Predstavnici Pukovnije Vojne policije Hrvatske kopnene vojske, o. d. zapovjednika Središta Vojne policije za obuku “Bojnik Alfred Hill” satnik Željko Barbir, prvi dočasnik stožerni narednik Zvonko Lucić, satnik Dražen Tuličić i instruktori za obuku nadnarednici Ante Beljan i  Andrija Novak, u povodu 17. godišnjice smrti satnika Krešimira Ivoševića, 24. ožujka 2014. godine na njegov su grob na Mirogoju u Zagrebu položili vijence i zapalili svijeće.

Krešimir Ivošević rođen je 20. kolovoza 1965. godine u Zagrebu.

Pristupio je  u OSRH u djelatni sastav 2. gardijske brigade ( baza Trstenik) sa danom 01. ožujka 1992.god., sve do 28. veljače 1993.god., kada pristupa u 66. bojnu VP za mjesto zapovjednika voda.Na toj je  dužnosti do 30. rujna 1993.god., kada je postavljen na dužnost instruktor za obuku u 66. bojnoj VP. Jedan je od osnivača zaštitno – tragačkih postrojbi u VP OS RH.

Dana 19.svibnja 1993.god., dodijeljen mu je čin poručnika, a od 08. srpnja 1994.god., promaknut je u čin satnika.

Satnik Krešimir Ivošević  nakon teške bolesti preminuo je 24. ožujka 1997.godine. Pokopan je na gradskom groblju Mirogoj u Zagrebu.

Odlukom predsjednika RH i Vrhovnog zapovjednika OS RH dr. Franje Tuđmana, 10. svibnja 1993. Godine satnik Krešimir Ivošević odlikovan je „Spomenicom Domovinskog rata“.

Odlukom ministra obrane Republike Hrvatske, od svibnja 2003. a na prijedlog načelnika Uprave vojne policije, Obučno Središte vodiča  i službenih pasa Vojne policije Oružanih snaga Republike Hrvatske dobilo je ime „satnika Krešimir Ivošević“.

11.svibnja 2004.godine obilježavajući 12.obljetnicu utemeljenja središta VP za obuku vojnih radnih pasa OS RH, u krugu vojarne „Pukovnik Milivoj Halar“ u Dugom Selu otkrivena je spomen ploča. Spomen-ploču na zgradi Zapovjedništva otkrio je otac pokojnog satnika Ivoševića.

Satnik Krešimir Ivošević nije dočekao, ulazak Republike Hrvatske u NATO i Europsku uniju, ali  je svojim likom i dijelom ušao u povijest i ugradio sebe u temelje  samostalne i suverene Republike Hrvatske Oružanih snaga RH, a posebno VOJNE POLICIJE  OS RH.

Današnjim pripadnicima i svim budućim pripadnicima VP OS RH ime satnika Krešimira Ivoševića bit će simbol otpora i hrabrosti, ali i poticaj i putokaz kako se voli, brani i izgrađuje Lijepa naša, jedina nam Domovina Republika Hrvatska, bit će mjesto gdje će se sadašnji i budući naraštaji sjećati dijela povijesti hrvatskog naroda i VP OS RH i  preispitivati se koliko daju i koliko su spremni dati u izgradnji Oružanih snaga Republike Hrvatske, samostalne i suverene Republike Hrvatske.

Podijeli

Pogledajte još...

Svečano otvaranje dvorane „pukovnik Ante Pavlović“

U vojarni “1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia” u Zagrebu, u četvrtak 29. veljače 2024. …

Odgovori