Home / naslovnica / Počast satniku Krešimiru Ivoševiću

Počast satniku Krešimiru Ivoševiću

Predstavnici Pukovnije Vojne policije, zapovjednik satnije za obuku vodiča i službenih pasa “Satnik Krešimir Ivošević”  bojnik Željko Barbir i prvi dočasnik satnije stožerni narednik Damir Zajec ,  u povodu 20. godišnjice smrti satnika Krešimira Ivoševića, 24. ožujka 2017. godine na njegov su grob na Mirogoju u Zagrebu položili vijence i zapalili svijeće.

Krešimir Ivošević rođen je 20. kolovoza 1965. godine u Zagrebu.

Pristupio je  u OSRH u djelatni sastav 2. gardijske brigade ( baza Trstenik) sa danom 01. ožujka 1992.god., sve do 28. veljače 1993.god., kada pristupa u 66. bojnu VP za mjesto zapovjednika voda.Na toj je  dužnosti do 30. rujna 1993.god., kada je postavljen na dužnost instruktor za obuku u 66. bojnoj VP. Jedan je od osnivača zaštitno – tragačkih postrojbi u VP OS RH.

Dana 19. svibnja 1993.god., dodijeljen mu je čin poručnika, a od 08. srpnja 1994.god., promaknut je u čin satnika.

Satnik Krešimir Ivošević  nakon teške bolesti preminuo je 24. ožujka 1997.godine. Pokopan je na gradskom groblju Mirogoj u Zagrebu.

Odlukom predsjednika RH i Vrhovnog zapovjednika OS RH dr. Franje Tuđmana, 10. svibnja 1993. Godine satnik Krešimir Ivošević odlikovan je „Spomenicom Domovinskog rata“.

Odlukom ministra obrane Republike Hrvatske, od svibnja 2003. a na prijedlog načelnika Uprave vojne policije, Obučno Središte vodiča  i službenih pasa Vojne policije Oružanih snaga Republike Hrvatske dobilo je ime „satnika Krešimir Ivošević“.

11.svibnja 2004.godine obilježavajući 12.obljetnicu utemeljenja središta VP za obuku vojnih radnih pasa OS RH, u krugu vojarne „Pukovnik Milivoj Halar“ u Dugom Selu otkrivena je spomen ploča. Spomen-ploču na zgradi Zapovjedništva otkrio je otac pokojnog satnika Ivoševića.

Satnik Krešimir Ivošević nije dočekao, ulazak Republike Hrvatske u NATO i Europsku uniju, ali  je svojim likom i dijelom ušao u povijest i ugradio sebe u temelje  samostalne i suverene Republike Hrvatske Oružanih snaga RH, a posebno VOJNE POLICIJE  OS RH.

Današnjim pripadnicima i svim budućim pripadnicima VP OS RH ime satnika Krešimira Ivoševića bit će simbol otpora i hrabrosti, ali i poticaj i putokaz kako se voli, brani i izgrađuje Lijepa naša, jedina nam Domovina Republika Hrvatska, bit će mjesto gdje će se sadašnji i budući naraštaji sjećati dijela povijesti hrvatskog naroda i VP OS RH i  preispitivati se koliko daju i koliko su spremni dati u izgradnji Oružanih snaga Republike Hrvatske, samostalne i suverene Republike Hrvatske.

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima vojne policije sudjelovali su u provedbi bojevog gađanja multinacijonalne vojne policije na vojnom …