Home / naslovnica / Osnovana Udruga branitelja i veterana Vojne policije iz Domovinskog rata podružnica Osijek i Baranja

Osnovana Udruga branitelja i veterana Vojne policije iz Domovinskog rata podružnica Osijek i Baranja

Osnovana Udruga branitelja i veterana Vojne policije iz Domovinskog rata podružnica Osijek i Baranja

25. Studenog 2011. godine u Bilju je osnovana Udruga branitelja i veterana Vojne policije iz Domovinskog rata podružnica Osijek i Baranja. Oko 120 članova udruge i uzvanike pozdravio je predsjednik UBVVPDR na državnoj razini Željko Jakobčić koji je utvrdio da je kvorum ostvaren te im poželio dobar odabir vodstva i uspješno djelovanje podružnice.

Za predsjednika podružnice jednoglasno je izabran Ivan Delija ratni zapovjednik postrojbe VP iz Osijeka,za dopredsjednika izabran je Mijo Kečinović te za tajnika Željko Bugarić. Izabran je i nadzorni odbor na čelu sa Stankom Musom, te povjerenstva: za invalide Mišo Jurišić, za pravnu zaštitu i zakonodavstvo Ivan Bertagnin, za sport i rekreaciju Siniša Romer, za odnose sa javnosti Ivica Ranogajac te za web Velimir Marcijuš.

Svim okupljenima putem sms poruke pozdrave je uputio general pukovnik Mate Laušić, ratni načelnik uprave VP koji je bio spriječen u dolasku zbog neodgodivih službenih obaveza.Na skupu su između ostalih bili nazočni brigadni general Ivan Jurić zapovjednik zapovjedništva za obuku i doktrinu HKoV bivši načelnik uprave VP, brigadir Željko Ljubas zapovjednik pukovnije VP, brigadir Anto Gilja ratni zapovjednik 68. bVP, pukovnik Branko Cvitanović iz uprave VP, te ratni zapovjednici postrojbi 68. bVP bojnik Slavko Bilandžija, bojnik Ivica Mikulić, bojnik Ivica Gilja, satnik Ivan Delija, satnik Josip Pavus, satnik Zvonko Pongrac, satnik Ivica Blažević, satnik Anto Vukoje, satnik Miroslav Pauzar, posljednji zapovjednik 68. bVP prije ulaska u sastav pukovnije VP pukovnik Drago Maksimović, predstavnici županijskih, gradskih te općinskih vlasti kao i županijski i gradski čelnici MUP-a.

Brigadir Anto Gilja ratni zapovjednik 68. bVP u svom govoru istaknuo je da je ponosan na sve Vojne policajce i na Vojnu policiju iz Domovinskog rata. Istaknuo je da trebamo čuvati  vrijednosti koje smo stekli u Domovinskom ratu, da podržavamo i pomažemo jedni druge te budemo složni kao i u ratno doba. Za kraj svog govora dao je potporu novom vodstvu podružnice UBVVPDR OiB te im poželio puno sreće u radu.

Uz govore pune emocija zapovjednika postrojbi VP bojnika Ivice Mikulića i bojnika Slavka Bilanđije posebno je emotivan bio onaj pukovnika Branka Cvitanovića koji je izjavio “danas ovdje nisam kao pukovnik Branko Cvitanović predstavnik uprave VP već sam ovdje kao Branko Cvitanović, vaš prijatelj.”
U svom emotivnom govoru dotakao se sjećanja na pripadnike 68. bVP sa ratišta u Dubrovačkom i Zadarskom zaleđu te uspomena koje ga vežu za neke od njih. Na kraju svog govora je istaknuo da ova novoosnovana podružnica treba biti primjer ostalim podružnicama od istoka do juga RH te izabranom vodstvu podružnice poželio puno uspjeha u radu.

Za kraj govor je održao jedan od domaćina novoizabrani predsjednik UBVVPDR-OiB satnik Ivan Delija zahvalivši se svim okupljenima na povjerenju koje su mu ukazali izabravši ga za predsjednika.

Nakon završetka skupa za sve uzvanike i članove je pripremljen domjenak te je nastavljeno ugodno druženje.

Sada slijedi proces registracije podružnice UBVVPDR OiB kao pravne osobe te opremanje i rješavanje pitanja prostorija udruge o čemu će članovi sa područja Osijeka i Baranje biti obaviješteni kada sve bude u funkciji. Cilj podružnice je okupljanje i druženje bivših i sadašnjih pripadnika Vojne Policije, pružanje svekolike pomoći veteranima VP, obilježavanje obljetnica, te suradnja sa udrugama proizašlim iz Domovinskog rata.

Kontakt telefoni:
Predsjednik Ivan Delija: 091/9242418
Dopredsjednik Mijo Kečinović: 091/5125791
Tajnik Željko Bugarić: 091/22414210

Za galeriju kliknite na fotografiju
Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima vojne policije sudjelovali su u provedbi bojevog gađanja multinacijonalne vojne policije na vojnom …