Home / naslovnica / Održano 15. prvenstvo OSRH u zimskim sportovima: ekipno u patrolnom trčanju ekipa PVP izvrsno drugo mjesto

Održano 15. prvenstvo OSRH u zimskim sportovima: ekipno u patrolnom trčanju ekipa PVP izvrsno drugo mjesto

Proglašenje pobjednika 15. prvenstva Oružanih snaga RH u zimskim sportovima održano je u četvrtak, 22. veljače 2018. godine, u vojarni „Stožerni brigadir Ante Šaškor“ u Delnicama.

Na prvenstvu, održanom od 19. do 22. veljače 2018. u Delnicama, sudjelovali su pripadnici iz svih grana OSRH, a natjecatelji su bili podijeljeni u četiri kategorije.

Natjecanje u veleslalomu održano je na skijalištu Platak u srijedu, 21. veljače. U kategoriji žena pobijedila je pripadnica Počasno-zaštitne bojne natporučnica Kristina Kojundžić, a u kategoriji veterana prvo je mjesto osvojio zapovjednik Zapovjedništva specijalnih snaga brigadni general Perica Turalija. U kategoriji starijih seniora prvo je mjesto također osvojio pripadnik Zapovjedništva specijalnih snaga, a u kategoriji mlađih seniora najbolji je pripadnik Zapovjedništva za potporu desetnik Marin Protulipac.

Ekipno natjecanje u patrolnom trčanju održano je u četvrtak, 22. veljače, a u kombinaciji streljaštva i skijaškog trčanja natjecala su se četiri četveročlana tima. Ukupno najbolje vrijeme postigla je ekipa 1 Zapovjedništva specijalnih snaga, drugo mjesto zauzeo je tim Pukovnije vojne policije, a treće je mjesto pripalo ekipi 3 Zapovjedništva specijalnih snaga.

Na svečanom zatvaranju prvenstva zapovjednik Zapovjedništva specijalnih snaga, ujedno i izaslanik načelnika Glavnog stožera OSRH, brigadni general Perica Turalija, istaknuo je kako se ovogodišnje prvenstvo održava u godini koju je potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević proglasio godinom spremnosti i aktivnosti hrvatskog vojnika te podsjetio da natjecanje ne predstavlja samo sportski događaj, nego je i dokaz sposobnosti djelovanja pripadnika Oružanih snaga RH u zimskim uvjetima.

Izrazivši zadovoljstvo velikim brojem sudionika, general Turalija čestitao je svim natjecateljima te ustvrdio: “Vi ste dokaz kako je u zdravom tijelu zdrav duh i nadam se da ćete i drugima poslužiti kao primjer”.

Prvenstvo Oružanih snaga u zimskim sportovima u organizaciji Zapovjedništva specijalnih snaga održano je uz potporu Hrvatskog skijaškog saveza, Goranskog sportskog centra, skijališta Platak, Skijaškog kluba Rijeka, Skijaškog kluba Delnice i Hrvatske gorske službe spašavanja.

Tekst: MORH

Foto:Bakula

 

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima vojne policije sudjelovali su u provedbi bojevog gađanja multinacijonalne vojne policije na vojnom …