Home / naslovnica / Održano 12. prvenstvo OSRH u malom nogometu

Održano 12. prvenstvo OSRH u malom nogometu

U sportskoj dvorani „Grabrik“ u Požegi od 30. lipnja do 3. srpnja 2014. godine održano je 12. prvenstvo Oružanih snaga Republike Hrvatske u malom nogometu. Organizator prvenstva bilo je Zapovjedništvo za obuku i doktrinu „Fran Krsto Frankopan“, a domaćinstvo je ove godine po prvi puta pripalo Središtu za temeljnu obuku ZOD-a “Fran Krsto Frankopan” koje je natjecatelje ugostilo u vojarni „123. brigade“ u Požegi.

Ukupno se natjecalo 11 ekipa: Glavni stožer OS RH, Središnjica elektronskog izviđanja, Bojna za specijalna djelovanja, Hrvatska ratna mornarica, Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i protuzračna obrana, ZOD “Fran Krsto Frankopan”, Gardijska oklopno-mehanizirana brigada, Gardijska motorizirana brigada, Vojno-obavještajna bojna HKoV-a, Pukovnija Vojne policije i Pukovnija veze.

U prvom dijelu natjecanja ekipe su razigravale po skupinama, dok su u drugom dijelu natjecanja sudjelovale najbolje plasirane ekipe po skupinama. Drugi dio natjecanja, od četvrtfinala do finala, igran je sustavom eliminacije.

Nakon odigravanja finalne utakmice pobjedu je odnijela ekipa Hrvatske ratne mornarice i tako ponijela titulu najbolje malonogometne ekipe Oružanih snaga Republike Hrvatske u 2014. godini. Drugoplasirana je ekipa Zapovjedništva za obuku i doktrinu „Fran Krsto Frankopan“ dok su treće mjesto osvojili nogometaši Gardijske oklopno-mehanizirane brigade.

Na prigodnoj svečanosti pobjedničke pehare i nagrade najboljima uručio je izaslanik načelnika Glavnog stožera OS RH, brigadni general Blaž Beretin, zapovjednik Zapovjedništva za obuku i doktrinu „Fran Krsto Frankopan“.

Čestitavši pobjednicima natjecanja, general Beretin podsjetio je na važnost stalnog razvijanja športa i športske kulture u postrojbama Hrvatske vojske. Oni koji su se uz vojnički poziv opredijelili za športski način života svjesni su napora i odricanja koje od njih zahtjeva natjecateljski šport, ali i svega onoga lijepog što sobom donosi druženje i radost natjecanja, pa i pobjeđivanja, uz poštivanje univerzalnih etičkih načela.

Galerija fotografija

IMGP4021

Podijeli

Pogledajte još...

Svečano otvaranje dvorane „pukovnik Ante Pavlović“

U vojarni “1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia” u Zagrebu, u četvrtak 29. veljače 2024. …

Odgovori