Home / naslovnica / Održana primopredaja dužnosti načelnika Službe vojne policije

Održana primopredaja dužnosti načelnika Službe vojne policije

01Svečanost primopredaje dužnosti načelnika Službe vojne policije između brigadira Tihomira Zebeca i brigadira Vlade Kovačevića, održana je 7. srpnja 2016. u vojarni Croatia u Zagrebu.

Brigadir Tihomir Zebec razriješen je dužnosti načelnika Službe vojne policije i upućen na školovanje, dok je brigadir Vlado Kovačević razriješen dužnosti načelnika Odjela za profesionalni razvoj u Središnjici za upravljanje osobljem Glavnog stožera i imenovan na dužnost načelnika Službe vojne policije.

Svečanosti su nazočili: načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general zbora Mirko Šundov, direktor Glavnog stožera kontraadmiral Robert Hranj, zapovjednik HRZ-a i PZO-a brigadni general Miroslav Kovač, načelnik Personalne uprave GS brigadni general Ivan Zelić te predstavnici uprava i pristožernih postrojbi.

General zbora Mirko Šundov, brigadir Tihomir Zebec i brigadir Vlado Kovačević u toj su prigodi potpisali zapisnik o primopredaji dužnosti nakon čega je brigadir Zebec brigadiru Kovačeviću predao značku vojne policije.

Brigadir Tihomir Zebec zahvalio je svim nazočnima na dosadašnjoj suradnji, a posebice svojim suradnicima, te je brigadiru Kovačeviću zaželio puno uspjeha u budućem radu.

Brigadir Vlado Kovačević zahvalio je na ukazanom povjerenju i imenovanju na dužnost načelnika Vojne policije.05

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general zbora Mirko Šundov zahvalio je brigadiru Zebecu na časnom obavljanju dužnosti. “Zahvaljujem brigadiru Zebecu koji je proteklih šest godina bio načelnik Odjela vojne policije odnosno načelnik Službe vojne policije u Glavnom stožeru Oružanih snaga Republike Hrvatske na uloženom trudu i radu u jačanju i razvoju službe. Svoju dužnost ostavlja kako bi postigao najvišu razinu vojnog školovanja u Republici Hrvatskoj, Ratnu školu „Ban Josip Jelačić“.” – rekao je u svome obraćanju general Šundov istaknuvši kako je uvjeren da će brigadir Zebec uspješno završiti Ratnu školu te da će nastaviti s istom predanošću izvršavati i svoje nove zadaće na novoj dužnosti koju će nakon školovanja preuzeti.

Obrativši se brigadiru Kovačeviću, general Šundov je istaknuo da njegovo dosadašnje iskustvo i profesionalni razvoj ukazuju da će i ovu dužnost koju danas preuzima obnašati jednako uspješno kao i sve dosadašnje. “Od vas tražim da posebnu pozornost posvetite svojim ljudima, njihovoj karijeri, obučenosti i profesionalnom shvaćanju zadaće u zemlji i inozemstvu te da nastavite razvijati sustav napredovanja koji će vrednovati znanja i sposobnosti, uz poštivanje općih načela rada temeljenih na zakonitosti, profesionalnosti i transparentnosti.” – istaknuo je u svome govoru general Šundov.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general zbora Mirko Šundov na kraju je još jednom i brigadiru Zebecu i brigadiru Kovačeviću zaželio uspjeh u radu i u osobnom životu.

10Načelnik Službe vojne policije – brigadir Vlado Kovačević – u obranu Republike Hrvatske uključio se 1991. godine, najprije na sisačkoj bojišnici, a potom u Vojnoj policiji gdje je obnašao razne dužnosti u prometnoj te u kriminalističkoj vojnoj policiji. Uspješno je obavljao brojne rukovodeće dužnosti, i to kao zapovjednik 67. bojne Vojne policije, načelnik Odjela za kriminalističku vojnu policiju, načelnik Uprave i Odjela Vojne policije u Glavnom stožeru Oružanih snaga, kao i načelnik Odjela za operacije u tijeku Zapovjednog operativnog središte Oružanih snaga i načelnik Odjela za personalno upravljanje Središnjice za upravljanje osobljem.

Foto: OSRH/Stjepan Brigljević

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima vojne policije sudjelovali su u provedbi bojevog gađanja multinacijonalne vojne policije na vojnom …