Home / naslovnica / Održan 6. kup Satnik Krešimir Ivošević,natjecanje u športskoj radnoj kinologiji

Održan 6. kup Satnik Krešimir Ivošević,natjecanje u športskoj radnoj kinologiji

Satnija za obuku vodiča i službenih pasa „Satnik Krešimir Ivošević“ Pukovnije Vojne policije, 30. lipnja 2019. organizirala je 6. kup „Satnik Krešimir Ivošević“, natjecanje u športskoj radnoj kinologiji. Natjecanje je provedeno na temelju zaključaka Zbora aktivista športske radne kinologije koje je u Programu rada i Plana aktivnosti športske radne kinologije, Hrvatskog kinološkog saveza za 2019., pod aktivnosti Regionalne i kup utakmice, upisano održavanje Kupa „Satnik Krešimir Ivošević“. To je ujedno i kvalifikacijska utakmica za odlazak na svjetsko prvenstvo.

Satnik Krešimir Ivošević bio je među prvim pripadnicima Vojne policije koji su u vojarni u Dugom Selu krenuli s ustrojavanjem zaštitno tragačke desetine i korištenjem službenih pasa u postrojbama Vojne policije. Ovim natjecanjem želi se sačuvati sjećanje na satnika Krešimira Ivoševića koji je preminuo 1997. godine nakon teške bolesti.
Potporu samoj organizaciji i provedbi 6. kupa „Satnik Krešimir Ivošević“ pružio je Hrvatski kinološki savez dok su KD Križevci bili suorganizatori. Delegat Hrvatskog kinološkog saveza na održavanju 6. kupa bio je g. Mladen Ercegović.

Natjecanje se odvijalo na poligonu za obuku službenih pasa Satnije za obuku vodiča i službenih pasa „Satnik Krešimir Ivošević“ u vojarni „Pukovnik Milivoj Halar“ u Dugom Selu.

Devet natjecatelja natjecali su se po programima NP-A, IGP-3, IGP-1, FPr-2, FPr-3, IFH-V i UPr-3, a u skladu s Pravilnikom za provođenje međunarodnih ispita za sportske radne pse i međunarodnog ispita za pse tragače FCI.

Jedan od natjecatelja bio je i desetnik Marko Berač sa službenim psom Lary Issy Top pasmine njemački ovčar, pripadnik Satnije za obuku vodiča i službenih pasa „Satnik Krešimir Ivošević“ koji je svojim nastupom postigao zapaženi rezultat.

Ukupan pobjednik kupa – zlatna medalja i pehar za prvo mjesto i prelazni pehar pobjednika kupa po programu NP-A je gospodin Robert Kresoja sa psom Citra Beauty of the Beast, pasmine njemački ovčar, koji je u vrhunskoj konkurenciji najbolje odradio sve zadane discipline.

Pehare i medalje uručili su bojnik Željko Barbir, zapovjednik Satnije za obuku vodiča i službenih pasa „Satnik Krešimir Ivošević“ i gospodin Zdravko Kliček, predsjednik Povjerenstva za športsku radnu kinologiju HKS.

Izvor:OSRH

Podijeli

Pogledajte još...

Svečanost uručenja činova i poticajnih mjera za pripadnike Pukovnije VP

U vojarni “1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia”, u Zagrebu, 2.lipnja 2020. održana je svečanost …