Home / naslovnica / Obilježena 28. obljetnica ustrojavanja i rada Vojne policije

Obilježena 28. obljetnica ustrojavanja i rada Vojne policije

Obilježena je obljetnica ustrojavanja i rada Vojne policije Hrvatske vojske, Dan roda vojne policije i Pukovnije vojne policije

Pripadnici Vojne policije, Samostalnog sektora za vojnopolicijske poslove Ministarstva obrane RH i Pukovnije vojne policije Glavnog stožera Oružanih snaga RH u srijedu, 28. kolovoza 2019. godine u vojarni “1. gardijske brigade Tigrovi-Croatia” u Zagrebu, svečanim postrojavanjem obilježili su 28. obljetnicu ustrojavanja i rada Vojne policije Hrvatske vojske, Dan roda vojne policije i Pukovnije vojne policije.

Tom prigodom, pripadnicima Vojne policije uručeni su Izvodi o promicanju i dodjeli čina te nagrade i pohvale.

Zapovjednik Pukovnije vojne policije, brigadir Mate Radoš istaknuo je najznačajnije povijesne trenutke u radu i djelovanju Vojne policije koji sežu od samog početka stvaranje Republike Hrvatske i Oružanih snaga te povijesni 24. kolovoz 1991. godine, kada je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman izdao zapovijed: “Vojnu policiju odmah ustrojiti.”

S pijetetom se prisjetio 113 poginulih i sedam nestalih pripadnika Vojne policije koji su svoje živote dali za domovinu.

“Vojna policija Hrvatske vojske je moderna postrojba, opremljena i uvježbana, razvija svoje sposobnosti te je spremna za provedbu svih zadaća iz djelokruga rada Vojne policije kako u Domovini tako i u međunarodnim aktivnostima” rekao je brigadir Radoš.

Na kraju, čestitao je svim promaknutima, nagrađenima i pohvaljenima te svim sadašnjim i bivšim vojnim policajcima 28. obljetnicu ustrojavanja i rada Vojne policije Hrvatske vojske, Dan roda vojne policije i Pukovnije vojne policije.

Nakon svečanog postrojavanja u Vojnoj kapelaniji “Sv. Obitelji i Sv. Antuna Padovanskog” održano je misno slavlje.

Izvor:OSRH

 

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici Vojne policije pružili pomoć ozlijeđenom djelatniku Čistoće

Ozlijeđenom djelatniku Čistoće ispred Odlagališta otpada Jakuševec prvu pomoć pružili su pripadnici Pukovnije vojne policije …