Home / naslovnica / OBAVIJEST ZA ČLANOVE:Pravo na besplatne udžbenike ostvaruju:

OBAVIJEST ZA ČLANOVE:Pravo na besplatne udžbenike ostvaruju:

Pravo na besplatne udžbenike ostvaruju:

djeca smrtno stradalog, zatočenog ili nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, djeca HRVI iz Domovinskog rata te HRVI iz Domovinskog rata i hrvatski branitelji iz Domovinskog rata (za svoje školovanje) pod uvjetom da im mjesečni prihodi po članu kućanstva ne prelaze dvostruki iznosa cenzusa (2×30% proračunske osnovice, odnosno 1995,60 kn). Pravo na besplatne udžbenike može se koristiti samo jedanput za isti razred ili istu godinu studija.

Zahtjevi se podnose nadležnom uredu državne uprave u županiji, odnosno nadležnome Gradskom uredu za zdravstvo rad, socijalnu zaštitu i branitelje Grada Zagreba, prema mjestu prebivališta podnositelja zahtjeva uz propisanu dokumentaciju:

  • za osnovne i srednje škole od 15. lipnja do zaključno 01. studenoga tekuće kalendarske godine;

Pravo na besplatne udžbenike ostvaruje se u vidu novčane naknade u visini prosječne cijene koštanja kompleta obveznih udžbenika za svaki razred osnovne škole odnosno jedinstvena novčana naknada za sve razrede i sve srednje škole.

  • za visoka učilišta od 01. siječnja do zaključno 30. travnja tekuće akademske godine.
Pravo se ostvaruje u vidu novčane naknade u iznosu prosječne cijene koštanja kompleta obveznih udžbenika jedinstvene za sve razrede i sve srednje škole, uvećane za 20%.
Podijeli

Pogledajte još...

Svečano otvaranje dvorane „pukovnik Ante Pavlović“

U vojarni “1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia” u Zagrebu, u četvrtak 29. veljače 2024. …

Odgovori