Home / naslovnica / Najboljim dočasnikom za mjesec lipanj 2016. proglašen je desetnik Ivan Lesko iz VP

Najboljim dočasnikom za mjesec lipanj 2016. proglašen je desetnik Ivan Lesko iz VP

U prostorijama Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske u Zagrebu u utorak, 2. kolovoza 2016. godine organizirana je prigodna svečanost na kojoj su uručena priznanja najboljim vojnicima i dočasnicima Oružanih snaga RH za mjesec svibanj i lipanj 2016.

Najboljim vojnikom za mjesec svibanj 2016. proglašen je pripadnik Vojno-obavještajne satnije Gardijske motorizirane brigade Hrvatske kopnene vojske razvodnik Mate Plazibat.

Najboljim dočasnikom za mjesec svibanj 2016. proglašen je viši instruktor Dočasničke škole „Damir Tomljanović Gavran“ Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ stožerni narednik Goran Bošnjaković.

Najboljim vojnikom za mjesec lipanj 2016. proglašen je pripadnik Satnije za osiguranje Pomorske baze Split Hrvatske ratne mornarice vojnik Ivan Čagalj.

Najboljim dočasnikom za mjesec lipanj 2016. proglašen je zapovjednik desetine u Pukovniji vojne policije desetnik Ivan Lesko.

Najboljim vojnicima i dočasnicima priznanja je uručio načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov u pratnji zamjenika prvog dočasnika Oružanih snaga časničkog namjesnika Marija Mateljića.

U svom prigodnom obraćanju general Šundov od srca je čestitao svim nagrađenim vojnicima i dočasnicima na postignućima. „Dodjela priznanja za najboljeg vojnika i dočasnika je jedna lijepa tradicija i želja mi je da ona potraje, da bude čvrsto utemeljena i da time nagradimo ljude koji su uložili dodatni napor u provedbi svojih vojnih zadaća“, rekao je general Šundov i dodao kako su vojnici i dočasnici kralježnica vojske i da je vojska bez njih prazna priča. „Naš sustav mora biti sposoban prepoznati najbolje po vještinama i sposobnostima i na njima temeljiti svoju budućnost“, zaključio je general Šundov.

Zamjenik prvog dočasnika Oružanih snaga RH časnički namjesnik Mario Mateljić u svom obraćanju nagrađenima rekao je da je znakovito da su sva četvorica tihi i samozatajni. „Oni rade svoj posao, daju sve od sebe, a na sustavu, prvenstveno na njihovim prvim dočasnicima je da takve ljude prepoznaju i da ih se na odgovarajući način nagradi“, dodao je časnički namjesnik Mateljić.

Tekst: OSRH/Branimir Gaćina-Bilin

Foto: OSRH/Stjepan Brigljević

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima vojne policije sudjelovali su u provedbi bojevog gađanja multinacijonalne vojne policije na vojnom …