Home / naslovnica / Na slatinskom Bajeru održan 3. Memorijalni trunir ”Stjepan Stevo Eri”

Na slatinskom Bajeru održan 3. Memorijalni trunir ”Stjepan Stevo Eri”

Udruga veterana vojne policije iz Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije na slatinskom Bajeru jučer (subota) je organizirala 3. Memorijalni turnir ”Stjepan Stevo Eri” u spomen na poginulog hrvatskog vojnika, dragovoljca i jednog od prvih pripadnika vojne policije na slatinskom području, Stjepana Erija.
Uoči Memorijala, 30. svibnja, na dan koji su članovi Udruge odabrali njemu u spomen, zbog sjećanja na dan kada je Hrvatski sabor 1991. godine donio povijesnu odluku o osamostaljenju Republike Hrvatske za koju je i Stjepan dao svoj život, suborci i članovi obitelji posjetili su njegovo posljednje počivalište na Mjesnom groblju u Kapincima te položili cvijeće i upaljene lampione.

Ovogodišnji Memorijal okupio je brojne hrvatske branitelje, članove braniteljskih udruga s područja grada Slatine i Virovitičko-podravske županije, kao i predstavnike udruga veterana vojne policije iz Zadra, Ogulina i Kutine, te iz Orašja, Stolca i Busovače koji su također doputovali izraziti svoju potporu, budući da Zajednica udruga veterana vojne policije iz Domovinskog rata RH obuhvaća sve pripadnike hrvatskoga korpusa vojne policije, pa su tako u Zajednicu uključene, osim udruga iz Hrvatske, i one iz bosanske Posavine i Hercegovine, koje su jedne drugima velika potpora u radu.

Dobrodošlicu svima nazočnima zaželio je domaćin, predsjednik Udruge veterana vojne policije iz Domovinskog rata VPŽ Dragan Lacković, naglasivši važnost zajedništva, odnosno druženja članova svih braniteljskih udruga koji su jedni drugima rame uz rame i danas, kao i u ono ratno vrijeme.

Memorijal je otvorio predsjednik Županijske skupštine VPŽ Miran Janečić, uz nazočnost načelnika Općine Sopje Berislava Androša i načelnika Policijske postaje Slatina Krunoslava Sertića.

– Ovaj memorijal je najbolji način da se sjetimo i našega Steve, ali i svih akcija koje su bile tih godina u kojima su nažalost izgubljeni mnogi životi, i nema drugih ljudi koji se mogu bolje prisjetiti i pričati o tom vremenu od vas koji ste bili sudionici Domovinskog rata i jedino ih vi svojim zajedništvom možete otrgnuti od zaborava.

Na 3. Memorijalu ”Stjepan Stevo Eri” hrvatski branitelji su se nadmetali u visećoj kuglani, pikadu i kartaškj igri bela.

U visećoj kuglani najuspješniji su bili predstavnici Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a iz Nove Bukovice, drugo mjesto osvojila je Udruga HVIDR-a Slatina, a treće Zajednica udruga i članova HVIDR-e VPŽ. U pojedinačnoj konkurenciji u ovoj disciplini najbolji je bio Ivan Tomljanović (PTSP N. Bukovica), drugi je bio Marin Paršić (HVIDR-a Slatina), a treći Darko Meter (PTSP N. Bukovica).

U pikadu najbolja je bila Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina, drugo mjesto zauzela je ekipa PTSP-a Nova Bukovica, a treće Udruga HVIDR-a Slatina. Pojedinačno najbolji je bio Ivo Sekić (UDVDR Slatina), drugi je bio Željko Takač (PTSP N. Bukovica), a treći Damir Bogati (UDVDR Slatina).

U beli su najuspješniji bili su predstavnici UDVDR-a Ogranak Slatina, druga je bila ZUiČ HVIDR-a VPŽ, a treći Temeljni ogranak UHDDR-a Bakić. U posebnoj kategoriji bele zlatne medalje osvojili su Gojko Randelj i Slavko Boljevac.

Ukupni pobjednik turnira bila je Udruga hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina.

Medalje i priznanja najboljima, kao i pehar najuspješnijoj ekipi, uručili su predsjednik Županijske skupštine VPŽ Miran Janečić, zamjenik virovitičko-podravskog župana Darko Žužak, predsjednik Zajednice udruga vojne policije iz Domovinskog rata RH Josip Adžić, predsjednik ZUiČ HVIDR-e VPŽ i županijskog Odbora za branitelje Mato Bubaš, brat poginulog Steve Ivica Eri i predsjednik udruge domaćina Dragan Lacković.

Memorijal je ujedno bio i simbolična polazna točka Pavi Tutenovu, predsjedniku Udruge maratonaca VPŽ ”Glasnici istine”, kojeg su okupljeni ispratili na put biciklom dug 120 kilometara do njegovog rodnog mjesta Draž u Baranji, koji je tu vožnju posvetio svim poginulim hrvatskim braniteljima. Izvor: domovina.net

Podijeli

Pogledajte još...

Svečano otvaranje dvorane „pukovnik Ante Pavlović“

U vojarni “1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia” u Zagrebu, u četvrtak 29. veljače 2024. …