Home / naslovnica / Motociklisti Pukovnije vojne policije na natjecanju u vožnji spretnosti

Motociklisti Pukovnije vojne policije na natjecanju u vožnji spretnosti

Povodom Dana policije, Ministarstvo unutarnjih poslova RH i ove godine organiziralo je MEMORIJAL ŠIME BUZOVA – 8. natjecanje prometnih policajaca – vozača motocikala.

Ove godine natjecanje u spretnosti vožnje prometnih motociklista Ministarstva unutarnjih poslova RH je održano u Splitu na kojem je sudjelovalo 50 prometnih policajaca – vozača motocikala među kojima su bila i dva motociklista Pukovnije vojne pilicije.

Natjecatelji su i ove godine pokazali svoja znanja, spretnosti i vještine na prometnom poligonu koji je bio postavljen na parkiralištu iza stadiona Poljud.

Ocjenjivala se je pravilna uporaba motocikla i propisne zaštitne opreme. Cilj je bio u što kraćem vremenu i sa što manje negativnih bodova proći zahtjevan poligon, a natjecanje se odvijalo pojedinačno i ekipno, za što je potrebna dobra psihofizička pripremljenost, uvježbanost i spretnost.

Iako je ovo bilo 8. natjecanje, treću godinu za redom natjecanje se obilježava u spomen policajcu Šimi Buzovu pod nazivom MEMORIJAL ŠIME BUZOVA.

Policijski službenik, prometni policajac-vozača motocikala PU splitsko-dalmatinske, Šime Buzov, 26.09.2014. godine, u 28. godini života, smrtno je stradao u prometnoj nesreći kod Starigrada putujući službenim motociklom na natjecanje u Pulu.

Tekst i foto: PVP / Z. Lucić

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima vojne policije sudjelovali su u provedbi bojevog gađanja multinacijonalne vojne policije na vojnom …