Home / naslovnica / Ministar Krstičević posjetio Pukovniju vojne policije

Ministar Krstičević posjetio Pukovniju vojne policije

Svoju profesionalnost i visoku razinu obučenosti dokazujete u misijama u kojima sudjelujete na što sam jako ponosan, rekao je Krstičević

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević i zamjenik načelnika Glavnog stožera OSRH general-pukovnik Drago Matanović sa suradnicima u srijedu, 14. ožujka 2018. godine sastali su se sa zapovjednicima i prvim dočasnicima ustrojstvenih cjelina Pukovnije vojne policije u vojarni “Croatia” u Zagrebu.
Na samom početku, minutom šutnje prisutni su odali počast preminulom stožernom generalu Petru Stipetiću, bivšem načelniku Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Ovom prigodom ministar Krstičević je pripadnicima Pukovnije Vojne policije  održavao prezentaciju pod nazivom “Prioriteti za 2018”.

Ministar Krstičević ovaj susret iskoristio je kako bi još jednom naglasio veliki doprinos pripadnika Vojne policije za vrijeme Domovinskog rata iz kojeg je kako je kazao, potrebno učiti i izvlačiti pouke za budućnost.

“Onih kojih su svoje živote položili za samostalnu i suverenu Hrvatsku, uvijek se moramo sjećati s poštovanjem, a temeljem iskustava iz Domovinskog rata jačati osjećaj za domoljublje i pripadnost Hrvatskoj vojski“, poručio je ministar Krstičević dodavši kako je Pukovnija vojne policije postala brend koji se mora održavati jer, kako je kazao „nije lako biti najbolji”.

“Drago mi je što sam ovdje s vama kako bismo podijelili međusobna iskustva, a Pukovniju vojne policije moramo držati na glasu kakav ona zaslužuje. Kada je 2003. godine u Afganistan upućen prvi hrvatski kontingent kojeg su sačinjavali upravo pripadnici Pukovnije Vojne policije, postavili ste vrlo visoke standarde i moram reći, svoju profesionalnost i visoku razinu obučenosti dokazujete svake godine iznova u misijama u kojima sudjelujete na što sam jako ponosan”, rekao je Krstičević.

Naglasio je kako se pred Hrvatskom vojskom nalaze brojni izazovi na koje treba biti spremna pravovremeno i adekvatno odgovoriti, ali kako će u središtu svega i dalje ostati čovjek.

“Vojska je ta koja gradi sigurnosno okruženje, ona potiče sinergiju i zajedništvo sustava koji tek onda može adekvatno brinuti o sigurnosti domovine. Vojska mora biti uz ljude na terenu i pokazati u elementarnim nepogodama ili drugim nedaćama kako stoji uz svakog čovjeka i kako mu je na raspolaganju. S druge strane, vi morate biti zadovoljni uvjetima u kojima radite, biti blizu svojih obitelji jer tek onda možemo očuvati i sačuvati duh pobjedničke Hrvatske vojske”, poručio je Krstičević.

Zamjenik načelnika Glavnog stožera OSRH general-pukovnik Drago Matanović poručuje kako je upravo Pukovnija vojne policije zaslužna za ukupan uspjeh Oružanih snaga RH te im se zahvalio na pomoći koju su pružali civilnom stanovništvu u proteklom razdoblju. “Vi ste najelitnija postrojba, a svoj ugled stekli ste upravo zahvaljujući pomoći koju pružate svome narodu kada je to najpotrebnije i jasno, uspješno odrađenim međunarodnim misijama. Hvala vam na tome. Poboljšanje uvjeta života i rada pripadnika Vojne policije bit će nam jedan od prioriteta, ali bit će potrebno strpljenje jer su godinama zanemarivani uvjeti u kojima žive i rade pripadnici Oružanih snaga”.

Zapovjednik Pukovnije vojne policije brigadir Mate Radoš zahvalio je ministru obrane i zamjeniku načelnika GS OSRH na dolasku i ovu prigodu iskoristio kako bi poručio da će Pukovnija vojne policije unatoč izazovima s kojima se susreće, i dalje u potpunosti provoditi sve zadaće i obveze u potpori Ministarstvu obrane i Oružanih snagama Republike Hrvatske.

Podijeli

Pogledajte još...

Svečano otvaranje dvorane „pukovnik Ante Pavlović“

U vojarni “1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia” u Zagrebu, u četvrtak 29. veljače 2024. …