Home / naslovnica / Međunarodni dan zaštite životinja na Bundeku, pokazna vježba Vojne policije

Međunarodni dan zaštite životinja na Bundeku, pokazna vježba Vojne policije

Međunarodni dan zaštite životinja u subotu, 7. listopada, na jezeru Bundeku, u organizaciji Grada Zagreba, Zoološkog vrta i udruga za zaštitu životinja. 

Pripadnici satnije za obuku vodiča i službenih pasa “Satnik Krešimir Ivošević” Pukovnije Vojne policije, sudjelovali su na Bundeku gdje su izvodili pokazne vježbe u sklopu Međunarodnog dana zaštite životinja.

Uz edukativna događanja, građanima je prikazan i bogat izbor prehrambenih proizvoda biljnog podrijetla – “Vege piknik”, a posebni osvrt na ovogodišnjoj manifestaciji bit će “Divlje životinje u gradu – program zaštite divljači u gradu Zagrebu”, izvijestio je Grad Zagreb na svojim internetskim stranicama.

Predsjednik udruge “Prijatelji životinja” Luka Oman zahvalio je gradonačelniku Bandiću i Gradu Zagrebu što ih podržavaju svih 15 godina koliko se ta manifestacija održava. Oman je podsjetio kako je nakon 10 godina u Hrvatskom saboru napokon izglasan novi Zakon o zaštiti životinja.

Ravnatelj zagrebačkog Zoološkog vrta i skloništa za nezbrinute životinje u Dumovcu Damir Skok, dekan Veterinarskog fakulteta Nenad Turk te Krešimir Krapinec sa Šumarskog fakulteta naglasili su dobru suradnju s Gradom koji im kontinuirano pomaže kako bi pružili što bolju zaštitu kućnim ljubimcima u Zagrebu, ali i cijeloj Hrvatskoj.

Podijeli

Pogledajte još...

Odlikovani Vojni policajci

Čestitamo odlikovanim pripadnicima Vojne policije foto galerija izvor: predsjednik.hr Podijeli