Home / naslovnica / Korizmeni susret hrvatskih branitelja u katedrali

Korizmeni susret hrvatskih branitelja u katedrali

 Pobožnošću Križnog puta i euharistijskim slavljem koje je u petak 4. ožujka 2016. godine u zagrebačkoj katedrali predvodio pomoćni biskup zagrebački mons. dr. Ivan Šaško, obilježen je korizmeni susret hrvatskih branitelja, članova obitelji branitelja, ratnih vojnih invalida, udovica, djece i roditelja poginulih, nestalih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja.

Uvodeći u susret i pobožnost Križnog puta biskup Šaško je istaknuo da je korizmeni susret hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji u zagrebačkoj  prvostolnici događaj na koji nas okuplja Gospodin da ne zaboravimo zahvaliti za dar slobode, za dar zajedništva i njegove prisutnosti: „Osim toga, svake godine se pojave i nove nakane za hrvatsku domovinu i životnu stvarnost hrvatskih branitelja. Ove su godine naše brige usmjerene prema vrijednostima za koje se zalažu i za koje se žrtvuju hrvatski branitelji koji gotovo pet mjeseci svoje već darovano zdravlje, svoju čast i ljubav prema domovini izlažu na ulicama grada Zagreba. Drago nam je da su s nama večeras u ovoj molitvi.

Mi znamo da Bog nije daleko od čovjeka koji svoj život daruje drugima. I ono što je skriveno ljudskim očima, čuvano je u Božjemu srcu. No, kušnje su velike. Zato smo u ovome zajedništvu: da budemo ojačani u ispravnim nakanama, da se ne umorimo u zalaganju za dobro; da osjetimo nove poticaje i konačno, da molimo za odgovorne, kao i za neprijatelje. Znamo da zlo može zarobiti srce da ne vidi očitosti.


Podijeli

Pogledajte još...

Svečano otvaranje dvorane „pukovnik Ante Pavlović“

U vojarni “1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia” u Zagrebu, u četvrtak 29. veljače 2024. …