Home / naslovnica / Koordinacijski sastank s Centrima znanja za društveni razvoj u IMPACT Centru u Zadru

Koordinacijski sastank s Centrima znanja za društveni razvoj u IMPACT Centru u Zadru

Obaviještavamo članove i javnost da predsjednik udruge Željko Jakobčić i gđa. Marija Lučić, kao predstavnici ove udruge sudjeluju na koordinacijskom sastanku s Centrima znanja za društveni razvoj  u IMPACT Centru u Zadru od 1. do 3. ožujka 2017. godine.

Program koordinacijskog sastanka obuhvaća predstavljanje devetog (9.) Centra znanja, predstavljanje postignuća osam (8) Centara znanja u 2016. godini, aktivnosti i izazovi u 2017. godini,  provedbu istraživanja o stanju razvoja civilnoga društva u Republici Hrvatskoj – zajednička suradnja na izradi metodologije, analizu učinaka korištenja sredstava iz EU fondova u razdoblju 2007.2013. te iskustva prvih natječaja iz strukturnih fondova u razdoblju 2014.-2020., kao i moguće zajedničke aktivnosti u idućem razdoblju: specijalizirane izobrazbe, baze znanja, održivost organizacija civilnoga društva.

Na ranije održanim zajedničkim sastankom u Tuhelju 30. i 31. siječnja 2017. godine predstavnici Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i ministar hrvatskih branitelja g. Tomo Medved u ime Ministarstva hrvatskih branitelja potpisali su Sporazum o Razvojnoj suradnji kroz programske podrške u provođenju sustavne podrške udrugama iz Domovinskog rata u Republici Hrvatskoj između navedene 2 institucije, te su potpisani i pojedinačni Sporazumi o prijelaznom razdoblju za uključivanje u Razvojnu suradnju u području Centara znanja za društveni razvoj u Republici Hrvatskoj za prvo tromjesečje 2017.godine između Nacionalne zaklade i 16 udruga iz Domovinskog rata.

Navedenim Sporazumom 16 udruga iz Domovinskog rata, između kojih je i Udruga branitelja i veterana Vojne policije iz Domovinskog rata, ušlo je u Centar znanja za društveni razvoj u području unaprjeđenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskoga rata.

Udruge iz Domovinskog rata koje su ovim Sporazumom ušle u Centar znanja za društveni razvoj u području unaprjeđenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskoga rata bile su od 2014. godine korisnice trogodišnje institucionalne podrške za stabilizaciju i/ili razvoj udruga u okviru sustavnih oblika podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Razvojna suradnja s Nacionalnom zakladom u području Centara znanja za društveni razvoj u RH ostvaruje se na rok od 5 godina s mogućnošću nastavka suradnje na isto razdoblje.

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima vojne policije sudjelovali su u provedbi bojevog gađanja multinacijonalne vojne policije na vojnom …