Home / naslovnica / Izložba fotografija – Hrvatska vojska u Afganistanu

Izložba fotografija – Hrvatska vojska u Afganistanu

IZLOŽBA fotografija “Hrvatska vojska u Afganistanu”  Zvonka Lucića postavljena je u gradskoj knjižnici Vladimir Nazor u zagrebačkom Podsusedu. Organizator izložbe je Udruga branitelja Domovinskog rata, fotografije je odabrao i priredio    Branko Mikulić, a svečano otvorila Vesna Helfrih, pročelnica Ureda za branitelje Grada Zagreba.

af4

Na izložbi su prikazane fotografije pripadnika Hrvatske vojske u operaciji potpore miru ISAF u Afganistanu. Na fotografijama su pripadnici 13. Hrvatskog vojnog kontigenta (HRVCON).

af1Osim autora fotografija, pripadnika Hrvatske vojske Zvonka Lucića, važna osoba vezana za foto i video dokumentaciju o Hrvatskoj vojsci i Domovinskom ratu je autor izložbe Branko Mikulić. Mikulić prikuplja fotografije i video zapise nastale u Domovinskom ratu, i na drugim mjestima gdje borave pripadnici hrvatskih oružanih snaga, digitalizira ih i arhivira kako bi ih sačuvao od propadanja.

af-2

Cilj programa je pohrana prikupljenog materijala u državnim institucijama, radi trajnog čuvanja, daljnjeg vrednovanja i zaštite gradiva nastalog u Domovinskom ratu.

af3

Izložba Zvonka Lucića “Hrvatska vojska u Afganistanu” otvorena je do 15. prosinca 2105. Od ponedjeljka do srijede može se pogledati od 13 do 19.30 sati , a od četvrtka do subote od osam do 14 sati.

letak web

 

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici Vojne policije pružili pomoć ozlijeđenom djelatniku Čistoće

Ozlijeđenom djelatniku Čistoće ispred Odlagališta otpada Jakuševec prvu pomoć pružili su pripadnici Pukovnije vojne policije …