Home / foto / Gunja humanitarna pomoć

Gunja humanitarna pomoć

Dragi prijatelji,

Svjedoci smo strašnih poplava u Istočnoj Slavoniji koje su se dogodile uslijed jake kiše i izlijevanja rijeke Save i njenih pritoka. Tisuće ljudi primorani su iseliti se iz svojih domova te se evakuirati na sigurne lokacije. Svi oni trenutno su ostali bez većine stvari, ali i bez neophodnih namirnica poput hrane, vode, higijenskog pribora, pokrivača, odjeće i obuće za djecu i odrasle. Kao i mnoge udruge i Udruga Branitelja i Veterana Vojne policije iz Domovinskog rata odlučila je također sudjelovati u humanitarnoj akciji prikupljanja donacija na adresi sjedišta Udruge u Ilici 188, Zagreb od danas do kraja tjedna, koje će pripadnici Udruge svakih par dana organizirano dostaviti potrebitima u Cernu, Otok i okolna sela gdje su evakuirani stanovnici poplavljenih područja.

Zahvaljujemo se svim članovima Udruge koji su sudjelovali u skupljanju i distribuciji pomoći za poplavljena područja Gunje, Rajevog sela i okolnih mjesta. Zahvaljujemo se našim prijateljima iz DVD Kustošija, Pizzeriji San Marino iz Španskog, Restoranu Zlatna Školjka iz Martićeve ulice, međugorskim hodočasnicama, Ivani Jurlini iz Jadranskog osiguranja, te studentima iz Studenskog doma na Savi na donacijama koje su prikupili i donirali, te studentima iz Otoka i svim volonterima u Otoku koji su distribuirali pomoć sa članovima Udruge vojne policije Podružnice Vukovar.

Tijekom obilaska Gunje, Udruga vojne policije inicirala je i sudjelovala u spašavanju kućnih ljubimaca na području Gunje. Članovima koji su sudjelovali zahvaljujemo i molimo da nastave sa akcijom jer su još mnoge životinje zarobljene i okružene vodom.

Zahvaljujemo se Gorskoj službi za spašavanje i našim kolegama vojnim policajcima jer su pomagali svojim čamcima, te HTV- ovoj ekipi koja je zabilježila jedno spašavanje psa koji je 3 dana bio bez vode i hrane. Svi znamo koliko nam te naše četveronožne kolege pomažu u svakodnevnom poslu Vojnog policajca.

Akcija ide dalje pripremamo novi konvoj za petak 23.svibnja 2014.

Pozivamo sve članove Udruge branitelja i veterana vojne policije iz Domovinskog rata koji žele sudjelovati u pružanju pomoći u suradnji sa Vatrogascima iz DVD Kustošija i Gorskom službom spašavanja da se jave u Udrugu.

 

Galerija fotografija klikom na fotografiju

2014_0_20_ Humanitarna pomoc Gunja14

Podijeli

Pogledajte još...

Svečano otvaranje dvorane „pukovnik Ante Pavlović“

U vojarni “1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia” u Zagrebu, u četvrtak 29. veljače 2024. …

Odgovori