Home / naslovnica / Godišnji sastanak Vojne policije i proglašenje najboljih vojnika i dočasnika mjeseca

Godišnji sastanak Vojne policije i proglašenje najboljih vojnika i dočasnika mjeseca

U vojarni 3. gardijske brigade ”Kune” u Đakovu, 13. prosinca 2018. godine,  odražan je godišnji sastanak sa predstavnicima Samostalnog sektora za vojnopolicijske poslove MORH i Tromjesečno izvješćivanje o obucu PVP za IV. tromjesečje 2018. godine.

 Na godišnjem sastanku uz predstavnike PVP i Samostalnog sektora nazočili su stožerni časnik za Vojnu policiju u operativnoj upravi brigadir Zdravko Magdić, te bojnik Luka Kovač časnik za izobrazbu Vojne policije Hrvatskog vojnog učilišta.

Prije samog početka navedenih aktivnosti, pred ključnim osobljem Vojne policije u MO RH i Pukovnije vojne policije upriličena je dodjela pohvala proglašenim najboljim vojnicima i dočasnicima mjeseca Pukovnije vojne policije. Također su uručene nagrada (nagradni dopust u trajanju od 3 dana) pripadnicima 3. satnije Vojne policije Đakovo koji su sudjelovali u nedavno provedenoj  pješačkoj hodnji od 155 km u trajanju od 72 sata.
 Pohvale i nagrade uručio je zapovjednik PVP brigadir Mate Radoš uz nazočnost načelnika Samostalnog sektora za vojnopolicijske poslove brigadira Vlade Kovačevića.

Desetnik Pero Kovčić (najbolji dočasnik PVP travanj 2018.) – u vremenu od 23. do 27. travnja 2018. godine sudjelovao je na međunarodnom vojnom natjecanju pod nazivom „Best Soldier Competition 2018 KSF“ koje je bilo organizirano od strane Kosovskih Snaga Sigurnosti. gdje je u konkurenciji od 38 natjecatelja (19 pripadnika KSF-a i 19 pripadnika stranih OS) završio zadano natjecanje u cijelosti, te prikupljenim bodovima plasirao se i osvojio odlično 4 mjesto i na najbolji način prezentirao spremnost i sposobnost pripadnika Vojne policije i OSRH.

 

Pozornik Tomislav Holeš (najbolji vojnik PVP i OSRH kolovoz 2018.) – dana 17. kolovoza 2018. godine, putujući sa kolegom vojnikom Dinom Dunđerom u mjesto službe u noćnu smjenu, oko 19,20 sati kod mjesta Satnica Đakovačka, uočavaju kako je vozilo koje se kretalo iza njih sletjelo sa ceste. Odmah se vraćaju na mjesto događaja te u vozilu koje je stajalo na boku zatiču žensku osobu teško ozlijeđenu čija je noga bila priklještena vratima ispod vozila. Pozvavši hitnu pomoć, pozornik Holeš i vojnik Dunđer pružaju pomoć i održavaju stradalu pri svijesti komunikacijom i nadzorom, te istovremeno brinu o regulaciji prometa cestom pazeći da ne dođe do novih stradavanja, jer se u međuvremenu stvorila gužva. Po dolasku djelatnika hitne medicinske pomoći i prometne policije, upoznavaju iste s događajem te pomažu djelatnicima hine pomoći i policije u oslobađanju stradale te daljnjem zbrinjavanju. Pukovnija vojne policije pozornika Holeša i vojnika Dunđera predložila je za dodjelu Medalje „Izniman pothvat“.

Desetnik Aleksandar Acketa (najbolji dočasnik PVP listopad 2018.) – posebno se istaknuo u radu na zadaćama tijekom ZVV „Velebit 18“ ZDRUŽENA SNAGA. Također dana 17. listopada 2018. godine sukladno međuresornoj suradnji između MUP i MORH, zajedno sa službenim psom za detekciju droge Yupp, sudjelovao je u zajedničkoj akciji sa policijskim službenicima PU Karlovačke na odmorištu „Modruš“, kojom prilikom je tijekom pregleda zaustavljenog civilnog vozila službeni pas reagirao na drogu te je naknadnim operativnim radom utvrđeno da se u vozilu nalazilo preko 300 kg opojnog sredstva marihuane.

 

Vojnik Ante Bandić (najbolji vojnik PVP listopad 2018.) –posebno se isticao tijekom angažiranja na provedbi ZVV „Velebit 18“ ZDRUŽENA SNAGA, kada je provodio zadaće opservacije unutar vojarne i grada Udbina, nadzora vojno cestovnog prometa unutar vojarne, osiguranja visokih dužnosnika, prepratu hodni kolona, ispomoć u provedbi očvidnih radnji, te sve druge zadaće koje su mu bile date, uz često odricanje svoga slobodnog vremena, Također je bio angažiran na zadaći osiguranja hodnje „Velebit 18“ u kojoj su sudjelovali visoki dužnosnici ministarstva obrane i Glavnog stožera OSRH, izvršavajući zadaće u cilju pripreme hodnje pa tako i tijekom same hodnje.

Tekst i foto Pavlović & Lucić

Foto galerija

 

 

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima vojne policije sudjelovali su u provedbi bojevog gađanja multinacijonalne vojne policije na vojnom …