Home / naslovnica / Godišnji sastanak Pukovnije vojne policije

Godišnji sastanak Pukovnije vojne policije

Pripadnici Pukovnije vojne policije okupili su se 1. prosinca 2021. na godišnjem sastanku postrojbe koji se održao u Domu HV „Zrinski“ u Zagrebu. Na sastanku je prezentiran pregled aktivnosti i zadaća provedenih tijekom 2021. godine kao i Plan aktivnosti i zadaća za razdoblje 2022.-2023. godine. Tom prilikom okupljena je cjelokupna zapovjedna struktura postrojbe od zapovjednika desetine, prvih dočasnika vodova, zapovjednika vodova, prvih dočasnika satnija, zamjenika zapovjednika satnija, zapovjednika satnija, voditelja Odsjeka, zamjenika zapovjednika Pukovnije VP, prvog dočasnike Pukovnije VP te zapovjednika Pukovnije VP. Uz pripadnike Pukovnije VP, radno-svečani sastanak svojom nazočnošću uveličali su načelnik Glavnog stožera OSRH, admiral Robert Hranj, prvi dočasnik OSRH, časnički namjesnik Dražen Klanjec, načelnik Samostalnog sektora za VP poslove MORH, brigadir Vlado Kovačević i voditelj Službe za analitiku i VP evidencije Samostalnog sektora za VP poslove MORH, brigadir Zdravko Magdić.

Zapovjednik Pukovnije VP, brg Tomislav Kasumović započeo je godišnji sastanak i naglasio misiju postrojbe, viziju i vrijednosti kao temeljna načela jedne organizacije koja usmjeravaju naše stavove i djelovanja. „Sve odluke koje donosimo izravan su odraz naših vrijednosti i vjerovanja koja su uvijek usmjerena prema određenom cilju.“, naglasio je zapovjednik Pukovnije VP.

Nakon uvoda, voditelj Operativnog odsjeka, bjn Tomislav Mandić prezentirao je ključne aktivnosti postrojbe tijekom 2021., a zamjenik zapovjednika Pukovnije VP, pukovnik Dejan Džidić prezentirao je pregled planiranih aktivnosti za razdoblje 2022.-2023.

Nakon prezentiranih aktivnosti, uručene su spomen-značke vojne policije pripadnicima Pukovnije VP i Samostalnog sektora za VP poslove MORH-a, koji su u 2021. godini napunili 30 godina neprekidne i uzorne službe u postrojbama VP. Uručivanje spomen-znački VP predstavlja prepoznavanje predanosti službi u VP, ali i zahvalu ukupno dvadesetorici pripadnika VP koji su u ovoj godini navršili 30 ponosnih godina neprekidne i uzorne službe u VP OSRH.

Nakon uručenja spomen-znački, zapovjednik Pukovnije VP prezentirao je izazove i ograničenja koja očekuje u 2022. te je iznio deset prioriteta Pukovnije VP za razdoblje 2022.-2023. u koje su uvršteni prioriteti zapovjednika satnija i voditelja Odsjeka.

Pripadnicima Pukovnije VP obratio se načelnik Glavnog stožera OSRH, koji je čestitao svim pripadnicima na kvalitetnom izvršavanju zadaća u protekloj godini što očekuje i u daljnjem razdoblju. Rekao je da je Pukovnija VP postrojba koja može služiti kao ogledni primjerak Oružanih snaga RH.

Na kraju je nazočnima prikazan video uradak koji prikazuje OSRH i Pukovniju VP u izvršavanju zadaća i provedbi aktivnosti te postignutih rezultata tijekom 2021. godine.

Izvor: OSRH

 

Podijeli

Pogledajte još...

Odlikovani Vojni policajci

Čestitamo odlikovanim pripadnicima Vojne policije foto galerija izvor: predsjednik.hr Podijeli