Home / naslovnica / Dražen Matičić predsjednik karlovačke podružnice Udruge branitelja i veterana VP iz Domovinskog rata

Dražen Matičić predsjednik karlovačke podružnice Udruge branitelja i veterana VP iz Domovinskog rata

VOJNIĆ – U lovačkom domu Muljava sinoć je osnovana Udruga branitelja i veterana Vojne policije iz Domovinskog rata Podružnica Karlovačke županije, a za predsjednika podružnice izabran je Dražen Matičić, a dopredsjednika Nenad Eminović. U predsjedništvu su kao članovi Željko Hrastovčak i Zdenko Bogur, dok je tajnik Ivica Devčić.

Izabran je i nadzorni odbor podružnice te delegati za godišnji Sabor krovne Udruge Vojne policije iz Domovinskog rata.

Trenutno okupljamo oko 30 članova, cilj nam je pružiti podršku svojim članovima, ali i odati počast onima koji više nisu među nama. Razmišljamo i o postavljanju spomen ploče na Veleučilište u Karlovcu jer tamo je formirana 70. bojna, ali to moramo dogovoriti s dekanom, kazao je Matičić.

Udruga na razini Hrvatske djeluje deset godina, a okuplja više od 3.700 članova. Udruga radi zajedno na raznim akcijama s vojnom policijom, a 2011. godine su od hrvatske Vlade dobili vojarnu na Kustošiji gdje je u planu izgradnja Sportsko – rekreacijskog centra.

Sada radimo na projektiranju centra gdje će biti postavljeni razni poligoni za adrenalinske sportove. Kako svih ovih godina radimo s djecom i ukazujemo im na opasnosti od minsko eksplozivnih sredstava, Sportsko – rekreacijski centar bit će pravo mjesto i za obrazovne aktivnosti, istaknuo je predsjednik Udruge branitelja i veterana Vojne policije iz Domovinskog rata Željko Jakobčić.

Nakon osnivanja karlovačke podružnice koja je sedma po redu, Udrugu još očekuje i formiranje u Sisku i Osijeku gdje podružnica već postoji, ali potrebno je riješiti pravne stvari sukladno novom Zakonu o Udrugama.

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima vojne policije sudjelovali su u provedbi bojevog gađanja multinacijonalne vojne policije na vojnom …