Home / naslovnica / “Domovini u čast”

“Domovini u čast”

“Domovini u čast”

Povodom obilježavanja Dana branitelja Grada Zagreba, koji se obilježava 30. svibnja, na medvedgradskom “Oltaru domovine” održana je svečanost pod nazivom “Domovini u čast”. U spomen na poginule branitelje položen je vijenac i zapaljene su svijeće.

– Stojimo pred spomenikom koji simbolizira hrvatsku patnju i žrtvu, kulturu i ponos kroz stoljeća pa sve do naših dana. Stoga nas naše misli koje upućujemo svim hrvatskim žrtvama poginulim za slobodu, ispunjavaju dostojanstvom i ponosom, snaže nam vjeru i jačaju naš osjećaj braniteljskog jedinstva i hrvatskog zajedništva – istaknuo je Ivica Matošević, glasnogovornik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Zagreb.

Na svečanosti nije se zaboravilo spomenuti generale Mladena Markača i Antu Gotovinu koji su na svoj ratni put također krenuli iz Zagreba. Mnogobrojna publika, predvođena borcima, pripadnicima braniteljskih udruga, članovima obitelji sudionika Domovinskog rata, na spomen njihovih imena pljeskom su im poslali poruku potpore i zajedništva.

Na govoru kojim je odana počast svima koji su dali svoj doprinos u stvaranju Republike Hrvatske, također se i komentiralo skorašnje pridruživanje Europskoj Uniji.

– Članstvo u Europskoj Uniji vidimo kao dobru priliku za bolje sutra nas i naše djece. Svjesni smo da članstvo nije kraj, već novi početak u kojem ćemo se morati trajno boriti za svoju poziciju i mudro koristiti sve prilike koje nam budu pružene – rekao je Darko Rukavina, prvi zapovjednik Gardijske brigade Tigrovi.

Dan branitelja Grada Zagreba nije obilježen samo polaganjem vijenca na Medvedgradu, već su na raznim gradskim lokacijama održan prigodi program.

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima vojne policije sudjelovali su u provedbi bojevog gađanja multinacijonalne vojne policije na vojnom …

Odgovori