Home / foto / Primopredaja dužnosti zapovjednika pukovnije Vojne policije

Primopredaja dužnosti zapovjednika pukovnije Vojne policije

Brigadir Željko Ljubas predao dužnost zapovjednika pukovnije Vojne policije pukovniku Miji Validžiću

U vojarni “Domobranska” u Karlovcu, danas 14. svibnja 2012. godine održana je primopredaja dužnosti zapovjednika Pukovnije Vojne policije HKoV-a između dosadašnjeg zapovjednika brigadir Željka Ljubasa i pukovnika Mije Validžića.

Primopredaji dužnosti nazočili su zapovjednik HKoV-a, general bojnik Dragutin Repinc, zamjenik zapovjednika HKoV-a, brigadni general Zvonko Peternel te drugi  pripadnici Pukovnije vojne policije HKoV-a i Zapovjedništva HKoV-a.

Pukovnik Mijo Validžić imenovan je novim zapovjednikom Pukovnije Vojne policije Odlukom Predsjednika i Vrhovnog zapovjednika OS RH.

Brigadir Željko Ljubas u emotivnom govoru obratio se postrojenim pripadnicima Pukovnije riječima:

Nakon 21 godine službe u Vojnoj policiji gdje sam časno obnašao mnogobrojne dužnosti i gašenja ratnih bojni vojne policije, zahvaljujem se svim pripadnicama i pripadnicima Pukovnije Vojne policije na suradnji kako Vama postrojenima tako i onima koji su umirovljeni ili iz nekog drugog razloga nisu mogli biti ovdje s nama.

Zahvalio se načelniku stožera pukovniku Mati Radošu na suradnji, voditeljima odsjeka te zapovjednicima i prvim dočasnicima u postrojbama Vojne policije.

Podsjetimo:

Brigadir Željko Ljubas bio je zapovjednik 68. bojne vojne policije , 66. bojne vojne policije nakon čeka je postao prvi zapovjednik Pukovnije vojne policije HKoV-a.

U vojničkoj karijeri brigadir Ljubas višestruko je pohvaljivan,nagrađivan i odlikovan.

Brigadir Ljubas čestitao je pukovniku Miji Validžiću na imenovanju za zapovjednika ove časne postrojbe te mu zaželio puno uspjeha u radu.

Pukovnik Mijo Validžić zahvalio se dosadašnjem zapovjedniku na profesionalnom odrađenom poslu te mu u ime pripadnika Vojne policije uručio plaketu Pukovnije Vojne policije.

Tko je pukovnik Mijo VALIDŽIĆ

Pukovnik Mijo Validžić je prvi hrvatski redarstvenik, bio je pripadnik specijalne policije MUP-a nakon čega pristupa Oružanim snagama .

Sudjelovao je u misiji Ujedinjenih naroda UNOCI u afričku državu Obala Bjelokosti,

Bio je predstavnik OSRH u američkoj mornaričkoj bazi Norfolk gdje je Zapovjedništvo za transformaciju NATO-a koje objedinjuje NATO-ovo Središte za združeno ratovanje, Središte za obuku združenih snaga i Središte za združenu raščlambu i naučene lekcije.

Pukovnik Validžić je dulje vrijeme radio u Središtu za mirovne operacije u Rakitju, a 2006. boravio je u Guatemali gdje je u sklopu UN-a bio predavač, odnosno voditelj četverotjednog tečaja za vojne promatrače.

Bio je prvi stranac instruktor tečaja na engleskom jeziku na kojem se okupilo 10-ak polaznika iz srednjoameričkih država Guatemale, Hondurasa i El Salvadora.

Višestruko je pohvaljivan,nagrađivan i odlikovan.

Članovi udruge branitelja i veterana Vojne policije iz Domovinskog rata zahvaljuju na suradnji brigadiru Željku Ljubasu te žele puno uspjeha u daljnoj vojničkoj karijeri, a pukovniku Miji Validžiću želimo dobrodošlicu u pukovniju Vojne policije.

Foto galerija klikom na fotografiju

[shashin type=”album” id=”12″                       ” size=”600″  columns=”max”]

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima vojne policije sudjelovali su u provedbi bojevog gađanja multinacijonalne vojne policije na vojnom …