Home / naslovnica / Bojnik Vojne policije nagradu od 5000 kuna donirao vukovarskoj obitelji Varga

Bojnik Vojne policije nagradu od 5000 kuna donirao vukovarskoj obitelji Varga

Bojnik Ivan Grgić, dobitnik Plakete Grada Vukovara za najboljeg polaznika 27. naraštaja Zapovjedno stožerne škole „Blago Zadro“ za ostvarene izuzetne rezultate tijekom vojne izobrazbe te razvijanje zapovjednih i organizacijskih sposobnosti, a posebno moralnih veličina koje su krasile Blagu Zadru, odlučio je pripadajući novčani dio u vrijednosti od 5000 kuna donirati obitelji Varga iz Vukovara.

Riječ je o sredstvima koja Grgiću pripadaju uz ovo gradsko priznanje. Inače, obitelj Varga broji pet članova – otac hrvatski ratni vojni invalid, majka njegovateljica te dvojica sinova i petogodišnja kćerkica koja je rođena s polovinom srca.

Ovo je tradicija da se novčana nagrada uručuje nekoj od vukovarskih obitelji od polaznika Zapovjedno-stožerne škole Blago Zadro koja nosi ime po heroju obrane Vukovara. Ovo nije samo moja gesta i moj dar nego je to dar svih polaznika Zapovjedno-stožerne škole Blago Zadro – rekao je Grgić.

Ovom prilikom Franjo Varga zahvalio je brigadiru Grgiću na donaciji, kao i Gradu Vukovaru na pomoći. Kazao je kako je nekada i sam bio pripadnik vojne policije te da je umirovljen 2002. godine.

Kada imaš troje djece, od kojih su dvoje školarci, svaka kuna dobro dođe tako da novac nije teško potrošiti, a posebno ne u vrijeme blagdana. Skromna su i dobra djeca. Od ovoga novca gledat ćemo djeci priuštiti neko zadovoljstvo – rekao je Varga.

 

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima vojne policije sudjelovali su u provedbi bojevog gađanja multinacijonalne vojne policije na vojnom …