Home / naslovnica / Bojnik Ivan GRGIĆ iz Vojne policije najbolji polaznik 27. naraštaja Intergranske zapovjedno-stožerne izobrazbe

Bojnik Ivan GRGIĆ iz Vojne policije najbolji polaznik 27. naraštaja Intergranske zapovjedno-stožerne izobrazbe

U svečanom ozračju povodom obilježavanja Dana državnosti, kao jednog od najvažnijih datuma u modernoj hrvatskoj povijesti, u Vukovaru je 26. lipnja održana svečana promocija 134 polaznika vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”.

Uz članove obitelji i prijatelje promoviranih polaznika, svečanosti je nazočila predsjednica RH i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, izaslanik predsjednika Vlade RH potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov i zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” general-bojnik Mate Pađen sa suradnicima, veleposlanici, vojni izaslanici, prvi dočasnici, predstavnici Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, braniteljskih udruga i drugi.
Istaknuvši kako promovirani polaznici služe na ponos svojim obiteljima, državi i Hrvatskoj vojsci, Predsjednica je podsjetila kako se vjera i težnja za slobodom Hrvatske nikad nije ugasila u brojnim naraštajima koji su sanjali hrvatsku državnost, pa čak ni u najtežim trenucima hrvatske povijesti.

“Upravo Vukovar tako slikovito simbolizira višestoljetni san o hrvatskoj državnosti. Predvođeni prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom i povezani neopisivim zajedništvom, mi smo dosanjali taj stoljetni san. I zato s ove svečane prigode ponesite pouke ove stoljetne borbe za hrvatsku državnost i shvatite ih kao nit vodilju i trajnu obvezu u vašoj budućoj vojnoj službi. Nikad nemojte posustati u borbi za Hrvatsku,” poručila je Predsjednica. “Ako nas je priča o Vukovaru nešto naučila, onda je to pouka o značaju čovjeka, kao najvišeg mjerila vrijednosti i sposobnosti oružanih snaga,” zaključila je Predsjednica.

bojnik Ivan GRGIĆ, časnik za zakonitost postupanja u Samostalnom sektoru za vojnopolicijske poslove Ministarstva obrane – najbolji polaznik 27. naraštaja Intergranske zapovjedno-stožerne izobrazbe

“Intergranska zapovjedno-stožerna izobrazba usmjerena je na pripremu časnika za planiranje i provedbu operacija koje vode NATO, UN i EU. Daje veliku širinu časnicima Hrvatske vojske jer se fokusira na provedbu ope-racija ne samo u zemlji nego i u inozemstvu. Iznimno sam zadovoljan cijelim procesom izobrazbe jer se ne temelji samo na predavanjima, nego je većim dijelom usmjeren na vježbe, koje polaznici provode u koordinaciji s nastavnicima. To nam daje mogućnost samostalnog rada i primjene na-učenog znanja. Velika mi je čast biti proglašen najboljim polaznikom, tim više jer su i drugi polaznici sudjelovali u izboru. Drago mi je da su kolege prepoznali moj rad i odali mi to priznanje”.

U svečanom ozračju povodom obilježavanja Dana državnosti kao jednog od najvažnijih događaja u modernoj hrvatskoj povijesti u Vukovaru je u srijedu, 26. lipnja 2019. godine održana svečana promocija 134 polaznika vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman“.
Uz članove obitelji i prijatelje promoviranih polaznih vojnih škola, svečanosti je prisustvovala vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske i predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, izaslanik predsjednika Vlade RH, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov i zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ general-bojnik Mate Pađen sa suradnicima, veleposlanici, vojni izaslanici, prvi dočasnici, predstavnici Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, braniteljskih udruga i drugi.

Izvor:OSRH

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima vojne policije sudjelovali su u provedbi bojevog gađanja multinacijonalne vojne policije na vojnom …