Home / naslovnica / Bojnik Ivan GRGIĆ iz Vojne policije najbolji polaznik 27. naraštaja Intergranske zapovjedno-stožerne izobrazbe

Bojnik Ivan GRGIĆ iz Vojne policije najbolji polaznik 27. naraštaja Intergranske zapovjedno-stožerne izobrazbe

U svečanom ozračju povodom obilježavanja Dana državnosti, kao jednog od najvažnijih datuma u modernoj hrvatskoj povijesti, u Vukovaru je 26. lipnja održana svečana promocija 134 polaznika vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”.

Uz članove obitelji i prijatelje promoviranih polaznika, svečanosti je nazočila predsjednica RH i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, izaslanik predsjednika Vlade RH potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov i zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” general-bojnik Mate Pađen sa suradnicima, veleposlanici, vojni izaslanici, prvi dočasnici, predstavnici Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, braniteljskih udruga i drugi.




Istaknuvši kako promovirani polaznici služe na ponos svojim obiteljima, državi i Hrvatskoj vojsci, Predsjednica je podsjetila kako se vjera i težnja za slobodom Hrvatske nikad nije ugasila u brojnim naraštajima koji su sanjali hrvatsku državnost, pa čak ni u najtežim trenucima hrvatske povijesti.

“Upravo Vukovar tako slikovito simbolizira višestoljetni san o hrvatskoj državnosti. Predvođeni prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom i povezani neopisivim zajedništvom, mi smo dosanjali taj stoljetni san. I zato s ove svečane prigode ponesite pouke ove stoljetne borbe za hrvatsku državnost i shvatite ih kao nit vodilju i trajnu obvezu u vašoj budućoj vojnoj službi. Nikad nemojte posustati u borbi za Hrvatsku,” poručila je Predsjednica. “Ako nas je priča o Vukovaru nešto naučila, onda je to pouka o značaju čovjeka, kao najvišeg mjerila vrijednosti i sposobnosti oružanih snaga,” zaključila je Predsjednica.

bojnik Ivan GRGIĆ, časnik za zakonitost postupanja u Samostalnom sektoru za vojnopolicijske poslove Ministarstva obrane – najbolji polaznik 27. naraštaja Intergranske zapovjedno-stožerne izobrazbe

“Intergranska zapovjedno-stožerna izobrazba usmjerena je na pripremu časnika za planiranje i provedbu operacija koje vode NATO, UN i EU. Daje veliku širinu časnicima Hrvatske vojske jer se fokusira na provedbu ope-racija ne samo u zemlji nego i u inozemstvu. Iznimno sam zadovoljan cijelim procesom izobrazbe jer se ne temelji samo na predavanjima, nego je većim dijelom usmjeren na vježbe, koje polaznici provode u koordinaciji s nastavnicima. To nam daje mogućnost samostalnog rada i primjene na-učenog znanja. Velika mi je čast biti proglašen najboljim polaznikom, tim više jer su i drugi polaznici sudjelovali u izboru. Drago mi je da su kolege prepoznali moj rad i odali mi to priznanje”.

U svečanom ozračju povodom obilježavanja Dana državnosti kao jednog od najvažnijih događaja u modernoj hrvatskoj povijesti u Vukovaru je u srijedu, 26. lipnja 2019. godine održana svečana promocija 134 polaznika vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman“.
Uz članove obitelji i prijatelje promoviranih polaznih vojnih škola, svečanosti je prisustvovala vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske i predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, izaslanik predsjednika Vlade RH, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov i zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ general-bojnik Mate Pađen sa suradnicima, veleposlanici, vojni izaslanici, prvi dočasnici, predstavnici Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, braniteljskih udruga i drugi.

Izvor:OSRH

Podijeli

Pogledajte još...

Izaslanstvo Zajednice Udruga Veterana Vojne Policije Iz Domovinskog Rata RH uručilo zahvalnicu PVP

Izaslanstvo Zajednice Udruga Veterana Vojne Policije Iz Domovinskog Rata RH uručilo zahvalnicu zapovjedniku PVP brigadiru …