Home / naslovnica / 30. obljetnica Obučnog centra vodiča i službenih pasa Vojne policije

30. obljetnica Obučnog centra vodiča i službenih pasa Vojne policije

U vojarni “Pukovnik Milivoj Halar” u Dugom Selu u srijedu 11. svibnja 2022. svečano je obilježena jubilarna 30. obljetnica utemeljenja Obučnog centra vodiča i službenih pasa “Satnik Krešimir Ivošević”.

Postrojba djeluje u okviru Središta za obuku vojne policije “Bojnik Alfred Hill” Pukovnije vojne policije, a primarna joj je zadaća obuka vodiča i službenih pasa za različite zadaće uključujući detekciju eksploziva, droge, duhana i duhanskih proizvoda, detekciju naoružanja, zaštitno-tragačke zadaće i drugo.

Proslavi obljetnice nazočili su zamjenik načelnika Glavnog stožera OSRH general-pukovnik Siniša Jurković, načelnik Samostalnog sektora za vojnopolicijske poslove brigadir Vlado Kovačević, zapovjednik Pukovnije Vojne policije brigadir Tomislav Kasumović, predstavnici ustrojbenih cjelina OSRH i drugi.

General-pukovnik Jurković i zapovjednik PVP Kasumović čestitali su djelatnicima postrojbe na postignućima podsjetivši kako postrojba djeluje još od dana Domovinskog rata. Prisjetili su se poginulih i umrlih djelatnika te njihovog doprinosa slobodi Hrvatske.

Najatraktivniji dio svečanosti bila je pokazna vježba u kojoj su vodiči i psi pokazali iznimnu osposobljenost i uvježbanost, a najuspješnijim djelatnicima Obučnog centra dodijeljene su i poticajne mjere.

Obučni centar vodiča i službenih pasa “Satnik Krešimir Ivošević” utemeljen je 11. svibnja 1992. kada je u vojarni “Trstenik” kod Ivanje Reke održano prvo postrojavanje zaštitno-tragačke postrojbe Vojne policije 2. A brigade. Nakon nekoliko preustroja, postrojba od svibnja 2003. nosi ime po pokojnom satniku Krešimiru Ivoševiću koji je jedan od osnivača zaštitno-tragačkih postrojbi u Vojnoj policiji.

Izvor: OSRH

Podijeli

Pogledajte još...

Odlikovani Vojni policajci

Čestitamo odlikovanim pripadnicima Vojne policije foto galerija izvor: predsjednik.hr Podijeli