Home / naslovnica / 3. Memorijalni turnir “Ante Bužančić”

3. Memorijalni turnir “Ante Bužančić”

U neizvjesnoj utakmici, do samoga kraja protiv ekipe Veterana 4. gardijske brigade, veterani 9. bojne HOS-a rezultatom 2:1 osvojili su u Splitu 3. Memorijalni turnir “Ante Bužančić”.  Turnir se u organizaciji Udruge branitelja veterana 72. bojne Vojne policije 72. bojne – Split, već tradicionalno održava u spomen na posljednjeg poginulog branitelja u Domovinskom ratu, koji je poginuo 17. listopada 1995., nadomak Banja Luke, nedaleko HE Bočac kao pripadnik Vojne policije.

Na turniru su se još igrale i veteranske ekipe 6. domobranske pukovnije i 158. brigade HV-a, 141. brigade HV-a, Specijalne jedinice policije BATT – Split,  9. gardijske brigade “Vukovi” koji su stigli iz Gospića, te Torcide Brda. Kao posebni gosti stigli i HOS-ovci iz Zagreba i Veterani Vojne policije iz Zagreba.

Ivan Friščić predsjednik UDHOS ZAGREB, uručio je prijelazni pehar Udrugi branitelja veterana 72. bojne Vojne policije 72. bojne – Split sa memorijalaja Blago i Robert Zadro. Naime veterani 72.bojne tri godine za redom u Zagrebu su osvojili navedeni turnir.

Posebno zanimanje izazvala je revijalna utakmicu između veterana 72. bojne Vojne policije kontra Veterana Hajduka, koju su bijeli dobili s 3:1.  Nakon početnog vodstva vojnih policajaca koji su poveli golom Zvonimira Škare, Veterani Hajduka pod vodstvom kapetana Nenada Pralije okrenuli su zgodicima Armanda Marencija, te s dva gola Ivice Mornara.

Na klupi Veterana Hajduka sjedili su, među ostalim, i Ivo Bego, Ivan Gudelj, Ivan Buljan, Željko Mijač.., a na koncu je Ivo Bego uručilo Hajdukovu zahvalnicu bojniku Zlatku Čipčiću, predsjedniku Udruge branitelja veterana 72. bojne Vojne policije 72. bojne – Split.

Inače, na početku turnira koji se održao u dvorani osnovne škole na Neslanovcu, nazočne je nakon prigodnog govora Zlatka Čipčića pozdravio i gradonačelnik Ivo Baldasar.

– Izuzetna mi je čast što sam pozvan na ovaj turnir, kao što će mi biti čast doći na otvoranje spomenika 72. bojnoj Vojne policije Split, koji će se u prosincu otvoriti pred vojarnom u Lori, u spomen na sve poginule ove časne postrojbe, kao i na sve ostale stradale hrvatske branitelje – kazao je gradonačelnik Baldasar.

Inače, po završetku turnira, na kraju domjenika i prigodnog programa, pripadnici Torcide Brda priredili su bakljadu u dvorištu osnovne škole, pjevajući Hajdukove pjesme.

 SVI REZULTATI

četvrtfinale:

1. 9. bojna HOS-a – 6. domobranske pukovnika/158 brigada 8:0

2. 141.brigada – 9. gardisjka brigada “Vukovi” 3:1

3. Specijalna policija BATT-Split – Torcida Brda 7:0

4. 4. garijska brigada -114. brigada (nisu došli)

polufinale:

1. 9. bojna HOS-a – 141. brigada 3:0

2. Specijalna policija BATT-Split – 4. gardijska 5:6

finale:

9. bojna HOS-a – 4. gardijska brigada 2:1

 Revijalna utakmica:

Veterani Hajduka – Veterani 72. bojne Vojne policije Split 3:1

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima vojne policije sudjelovali su u provedbi bojevog gađanja multinacijonalne vojne policije na vojnom …