Home / naslovnica / 2.Međunarodne policijske sportske igre, Natjecalo se dvjesto policajaca iz 4 države

2.Međunarodne policijske sportske igre, Natjecalo se dvjesto policajaca iz 4 države

Više od 200 natjecatelja sudjelovalo je na 2. Međunarodnim policijskim sportskim igrama održanim u Jagodnjaku prošlog vikenda. Bila je to prilika za prezentaciju policijskih i vojnih tehnika, borilačkih sportova i vještina, a kao poseban gost bio je Aleksandar Anastasov, višestruki pobjednik svjetskih i europskih master natjecanja u maču, floretu i sablji. Svoju demonstraciju i vrijednost mačevalačkog sporta predstavio je predsjednik i trener osječkog Mačevalačkoga kluba “Dmitar Zvonimir” Branko Lozančić, koji je ujedno i član IPA kluba Osječko-baranjske županije (International Police Association).Na ovim zanimljivim i neobičnim sportskim igrama osim hrvatskih, nastupaju još i predstavnici Srbije, Sjeverne Makedonije te Bosne i Hercegovine. Svi oni, ali i brojni gosti, imali su priliku pogledati oružje i opremu te, dakako uz posebne uvjete sigurnosti, iskušati kako izgleda borba u disciplini mač.

Inače, sve okupljene oduševio je Anastasov, vitalan 74-godišnji trener mačevanja te natjecatelj u tri discipline, koji mačuje već duge 62 godine.

Zahvaljujući njemu, između ostalih, i mladi osječki klub pod vodstvom Branka Lozančića, člana IPA-e, postižu zapažene rezultate u ovom sportu, kako u Hrvatskoj, tako i u Europi, i ponosni smo, kaže tajnik IPA-e Osječko-baranjske županije Zoran Kon, podsjetivši da je Osijek već četvrti put domaćin velikog mačevalačkog natjecanja. Organizatori natjecanja bili su Borilački klub “Aikido” iz Belog Manastira, Policijska uprava osječko-baranjska, Pukovnije Vojna policija, IPA klub Osječko-baranjske županije te Borilački klub “Slavonija”.

Organizatori su poručili kako se vesele sljedećem susretu.

Izvor:Glas Slavonije

Foto:Baranja medija

Podijeli

Pogledajte još...

Izaslanstvo Zajednice Udruga Veterana Vojne Policije Iz Domovinskog Rata RH uručilo zahvalnicu PVP

Izaslanstvo Zajednice Udruga Veterana Vojne Policije Iz Domovinskog Rata RH uručilo zahvalnicu zapovjedniku PVP brigadiru …